avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Este vreo diferenta daca se deschide succesiunea:
- in primele 6 luni de la decesul persoanei

Sau

- pana la 2 ani de la deces?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:29, 2 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca trec 2 ani de la deces, costurile dezbaterii mostenirii cresc substantial. In afara de taxa notariala, veti mai pati si un impozit suplimentar la stat (1% din valoarea mostenirii). Pentru a beneficia de costuri mai mici, trebuie sa dezbateti succesiunea in termen de maxim 2 ani de la deces.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
maraV, utilizator
Din februarie 2017, nu se mai percepe impozit, decât pentru tranzactii mai mari de 450.000 lei,este valabil si pt terenuri?

leonardy44 a scris:

Din februarie 2017, nu se mai percepe impozit, decât pentru tranzactii mai mari de 450.000 lei,este valabil si pt terenuri?

Da, este valabil si pentru vânzarea de terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la succesiune stoiancristian67 stoiancristian67 Sunt nepot de var al unchiului si matusei decedati amandoi. Nu au copii si nu au lasat testament. De asemenea si parintii mei sunt decedati. Cand se poate ... (vezi toată discuția)
Succesine mariuscrisan mariuscrisan In cat timp de la data decesului unei persoane trebuie facuta succesiunea? Exista vreo diferenta referitor la costuri daca succesiunea se face inainte de 6 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din vanzare teren agricol sohan sohan Am gasit un articol pe un site despre acest subiect la care mi ati trimis un raspuns si ptr care,va multumesc. Il redau mai jos : \"La transferul dreptului de ... (vezi toată discuția)