avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre apometre

În bloc s-au montat apometre cu citire prin radio ca să nu se mai stea în genunchi sub chiuveta sa se citească indexul. Dar ne-am lovit de o problema. Unii locatarii nu și-au dat seama imediat dacă un apometru e stricat și au plătit mai multe luni mai mult decât au consumat. Deci la citirea prin radio firma ar trebui sa detecteze defecțiunile și cine il despăgubește pe locatarul păgubit fără voie
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:54, 9 Decembrie 2019
Am inteles...si noi avem la fel, apometre cu citire radio. Aia de la firma le-au laudat, ca daca este vreo defectiune sau umbla cineva la ele, se observa imediat. De unde!! In fiecare luna verific citirile, ca sa-mi dau seama daca e vreunul care nu consuma...Nu prea am ce face, decat sa le schimbam, dar pe cheltuiala noastra, pentru ca au trecut 2 ani si nu mai sunt in garantie.
Stimate domn,
Am impresia ca vorbim in limbi diferite:
Ce se intampla de fapt cu apometrele dvs. - inregistreaza in plus sau sunt blocate?
Explicati, ce inseamna apometru defect.
Cel care face citirea nu are de unde sa stie ca apometru unui proprietar este defect (nu are consum) sau proprietarul respectiv chiar nu a consumat pentru ca a fost plecat cu familia in concediu si are un consum foarte mic in luna aceea...
Mai precis, fata de consumurile de pana a monta aceste apometre, acum cu noile apometre consumurile individuale sunt mai mici sau mai mari?
Efectiv, cu exemple: la citirea apometrului general aveti un consum facturat de xxx mc, da? La primirea situatuiei cu consumurile individuale, constatate de citirea radio - adunate, aveti diferente mari?
Aveti un regulament in vigoare privind repartizarea diferentelor constatate? Cum ati procedat pana acum, cum v-ati gandit sa procedati de acum inainte?
Cand v-am scris mai sus, sa mai stati in genunchi sa le cititi si dvs. nui v-am sfatuit sa faceti acest lucru luna de luna, in acelasi timp cu firma, ziceam asa o citire-doua de control, sa va faceti o idee despre cum functioneaza aceste noi pometre. Daca este prea greu, este treba dvs., dar trebuie sa ajungeti la o concluzie, sa nu mai puneti intrbari - ...Cine plătește apa consumata în plus pt ca e defect apometrul ...
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele pe scara? AdiMH AdiMH Ies diferente foarte mari la consumul pe scara cu ce declara locatarii, sunt acuzata ca am consum prea mic si ca fur apa. eu sunt de acord sa scot apometrele ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am fost anuntata de presedintele asociatiei de locatari ... Cristescuaia Cristescuaia Buna seara! Am fost anuntata de presedintele asociatiei de locatari ca trebuie sa imi schimb apometrul de apa calda ,deoarece nu se poate face citirea radio pe ... (vezi toată discuția)
Apometru defect EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Vă expun următorul caz și sper să îmi puteți răspunde. În luna aprilie mi s-a defectat apometrul de apă rece din bucătărie și am ... (vezi toată discuția)