avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 2010 - servicii pt.o societate din alt stat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 2010 - servicii pt.o societate din alt stat

Sunt derutat de noile prevederi referitoare la TVA.
Sunt titular de intrepr.individuala, inregistrat in scopuri de TVA si prestez servicii (in Romania) pt.o firma din Franta (platitoare de TVA). In acest moment emit facturi fara TVA, locul desfasurarii activitatii fiind considerat in Franta, deci firma franceza nu este impozabila in Romania.
Ce schimbari intervin din 2010? Care este considerat locul desfasurarii activitatii? Facturile trbuie facute cu TVA?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 10:02, 11 Decembrie 2009
Clientul meu din Franta este furnizor al Dacia. Piesele furnizate de el sunt prelucrate (uzinate) de Dacia. Eu il reprezint pe acest furnizor la Dacia si ii dau informatii despre defectele care apar in urma uzinarii, intervin in numele sau cand apar probleme, etc.; intr-un cuvant asigur interfata intre el si clientul sau, Dacia. Amandoi suntem platitori de TVA, deci relatia este B2B.
Se aplica regula de baza conform careia locul prestarii este locul in care beneficiarul isi are " sediul activitatii sale economice " veti emite factura fara TVA

OUG.109/2009

106. Articolul 133 se modifica Li va avea urmatorul cuprins:
„Locul prestarii de servicii
Art. 133. — (1) În vederea aplicarii regulilor referitoare la locul de prestare a serviciilor:

(2) Locul de prestare a serviciilor catre o persoana impozabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana care primeste serviciile îsi are stabilit sediul activitauii sale economice. Daca serviciile sunt furnizate catre un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îsi are sediul activitauii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se afla respectivul sediu fix al persoanei care primeste serviciile. În absenua unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabila care primeste aceste servicii îsi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita.
Multumesc! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii intracomunitare daniela62 daniela62 Buna ziua, rog ajutor pentru incadrarea corecta a prestarii de servicii. SC inregistrata in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, presteaza servicii ... (vezi toată discuția)
Firma it, plafon tva geovdo geovdo Buna ziua, Am o firma de consultanta IT cu clienti in US si Canada. Firma este neplatitoare de TVA si si cu 3% impozit. In curand ajung plafonul de ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)