avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma IT, plafon TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma IT, plafon TVA

Buna ziua,

Am o firma de consultanta IT cu clienti in US si Canada. Firma este neplatitoare de TVA si si cu 3% impozit.

In curand ajung plafonul de ~65000E in care trec ca platitor de TVA. Exista posibilitatea de a evita aceata trecere la platitor de TVA ?

Nu vad cum ar functiona, clientii mei sa plateasca un extra de 24% e foarte greu sa renegociez contractele cu ei vechi de un an, deci eu va trebui sa acopar aceste costuri. Pe de alta parte, eu nu am chieltuieli foarte mari, sunt foarte infime, nu am de unde sa recuperez acest 24%.

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:19, 25 Iunie 2015
Cine sunt clientii? Sunt persoane juridice?
@ioanbutariu Da, sunt persoane juridice din US si Canada.
Dar cine a zis ca trebuie sa puneti tva la facturi pt prestari de servicii catre aceste tari?
Nu trebuie decat daca serviciile sunt prestate catre Romania si UE - Neplatitori.
Contabila. Care a spus daca firma devine platitoare de TVA va trebui pentru toate tarile in factura emisa va trebui sa contina TVA.

Imi poti da un link cu un articol in codul fiscal unde e reglementat ce tocmai mi-ai spus ? Multumesc.
geovdo a scris:

Contabila. Care a spus daca firma devine platitoare de TVA va trebui pentru toate tarile in factura emisa va trebui sa contina TVA.

Imi poti da un link cu un articol in codul fiscal unde e reglementat ce tocmai mi-ai spus ? Multumesc.


Regula B2B:

ART. 133 Locul prestării de servicii

(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.



Raspunsul este dat exclusiv pt clienti US-Canada persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 2010 - servicii pt.o societate din alt stat cristian_conea cristian_conea Sunt derutat de noile prevederi referitoare la TVA. Sunt titular de intrepr.individuala, inregistrat in scopuri de TVA si prestez servicii (in Romania) pt.o ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva - factura fara tva in spatiul ue? ionutr81 ionutr81 buna ziua, Situatia existenta: in romania exista o firma neplatitoare de TVA care emitea facturi catre o firma din UK tot neplatitoare de TVA, binenteles ... (vezi toată discuția)