avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cumparare din UE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cumparare din UE

buna ziua, vreau sa cumpar mobila din UE intrebarea mea pot sa achit cu bani ches ? daca nu se poate cum pot sa achit sa licitez eur in banca si sa ii pun pe card, mentionez cumpar pe firma, multumesc
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 16:48, 4 Decembrie 2009
Dupa cate stiu eu este reglementata numai plata in valuta efectiva (numerar) numai pe teritoriul Romaniei, si stiu ca nu se poate face decat in anumite cazuri exceptionale (de ex. asigurarile se pot plati in valuta efectiva-numerar). In rest singura problema ar fi declararea la vama a numerarului iar cand te intorci sa faci casa in valuta si decont. Poate te ajuta regulamentul nr. 1 din 2004 al BNR care la anexa 6 zice:

ANEXA 6


INSTRUCŢIUNI
privind importul şi exportul fizic de instrumente
de plată sub formă de numerar

ART. 1
Instrumentele de plată sub formă de numerar reprezintă valută efectivă/monedă naţională (leu), respectiv numerar sub forma bancnotelor şi monedelor în circulaţie.
ART. 2
Persoanele fizice pot introduce sau scoate în/din România sume în valută efectivă, fiind obligate să declare autorităţilor vamale române sumele în valută efectivă aflate asupra lor care depăşesc echivalentul a 10.000 euro/persoană/călătorie.
ART. 3
(1) Persoanele fizice pot introduce sau scoate în/din România sume efective în monedă naţională (leu), fiind obligate să declare autorităţilor vamale române sumele în monedă naţională (leu) aflate asupra lor, care depăşesc echivalentul a 1.000 euro/persoană/călătorie.
(2) În situaţia în care, prin acordurile/protocoalele încheiate, este stabilit un alt cuantum al sumelor în lei ce pot fi introduse/scoase în/din România, se aplică prevederile acordului/protocolului în cauză.
(3) Pot fi introduse/scoase în/din România bancnote şi monede, indiferent de valoarea lor nominală.
ART. 4
Prezentele instrucţiuni se aplică în mod corespunzător minorilor menţionaţi în paşaportul titularului, când aceştia călătoresc împreună cu titularul paşaportului, precum şi persoanelor fizice - reprezentanţi sau împuterniciţi legali ai persoanelor juridice sau ai altor entităţi fără personalitate juridică.
ART. 5
Nedeclararea la autorităţile vamale a sumelor în numerar, în valută şi/sau în monedă naţională (leu), pe care persoanele fizice le au asupra lor la intrarea/ieşirea în/din România şi care depăşesc limitele stabilite în prezentele instrucţiuni, constituie contravenţie şi se sancţionează conform prevederilor legale în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma maxima admisa la trecerea prin vama Valeriano Valeriano Buna ziua. Daca cineva ar putea sa ma lamureascacu privire la urmatoarea problema: exista o anumita limita cu privire la suma de bani pe care ai dreptul sa o ... (vezi toată discuția)
Ce infractiune se poate retine in sarcina mea Nico_Nicoleta Nico_Nicoleta In cursul lunii mai, nasul de botez s-a aftat in spital uterior decedand. Eu cu inca 4 persoane am patruns in apartamentul acestuia cu intentia de ai cauta ... (vezi toată discuția)
Incasare in numerar tampau gabriela tampau gabriela SC a emis o factura pentru transport international de marfuri unei alte firme din Romania in valoare de 3400 eur . Se poate incasa in numerar aceasta suma cu ... (vezi toată discuția)