avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suma maxima admisa la trecerea prin vama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suma maxima admisa la trecerea prin vama

Buna ziua. Daca cineva ar putea sa ma lamureascacu privire la urmatoarea problema: exista o anumita limita cu privire la suma de bani pe care ai dreptul sa o scoti dintr-o tara pt a o introduce in Romania?
Mai concret, daca eu vreau sa vin din Spania in Romania ce suma maxima am dreptul sa posed asupra mea? Exista vreo reglementare juridica in acest sens? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: columb23 , utilizator 15:15, 6 Iunie 2011
Potrivit , Normei nr 6 din 1 aprilie 2005 (Norma 6/2005)privind importul si exportul fizic de instrumente de plata sub forma de numerar "Persoanele fizice pot introduce sau scoate in/din Romania instrumente de plata in valuta si in moneda nationala (leu) sub forma de numerar, fiind obligate sa declare autoritatilor vamale romane instrumentele de plata sub forma de numerar aflate asupra lor, care sunt egale sau depasesc echivalentul a 10.000 EUR/persoana/calatorie."

Prin instrumente de plata sub forma de numerar se intelege:
a) valuta efectiva/moneda nationala (leu), respectiv numerarul sub forma bancnotelor si monedelor in circulatie;
b) instrumentele negociabile la purtator incluzand: (i) instrumentele monetare la purtator, cum sunt cecurile de calatorie; (ii) instrumentele negociabile (cecuri, bilete la ordin si ordine de plata/mandate) care sunt fie la purtator, andosate fara restrictii, intocmite catre un beneficiar nenominalizat, fie in acea forma in care titlul este transferat la livrare; si (iii) instrumente (incluzand cecuri, bilete la ordin si ordine de plata/mandate) semnate, dar fara specificarea numelui beneficiarulu
i.

Norma se aplica in mod corespunzator minorilor mentionati in pasaportul titularului, cand acestia calatoresc impreuna cu titularul pasaportului, precum si persoanelor fizice - reprezentanti ori imputerniciti legali ai persoanelor juridice sau ai altor entitati fara personalitate juridica.
in concluzie eu daca vin din italia si detin suma de 9000 euro pot trece linistit,sau trebuie sa declar si bani respectivi??am citit pe un alt forum ca i sa retinut suma de 5500lire,dar asta i sa intaplat in londra
multa lume mia dat un sfat:m ai bine este sai trimit ,dar costa bani si eu am muncit pe bani respectivi,cei drept nu ii pot justifica pe toti pt k am muncit si la negru asa ca nu pot justifica bani,a si apropo ca sa justific bani trebuie sa iau fluturasul cu mine sa le arat celor de la vama sau cum se procedeaza pt a justifica bani??
Salve.Eu stiam ca legal pot avea maxim 10 mii euro cu mine,asa ca in dec.2010 cand am fost ac.cu avionul nu am avut nici un fel de probleme la punctul vamal din aeroport,desi banii erau intr-un buzunar interior de la geaca si aveam 8500 grosul.Poate am avut eu noroc sa nu ma intrebe nimeni nimic legat de banii respectivi.Bafta si voua tuturor.Oricum banii au fost castigati cinstit cu sudoare,nu cu diverse tampenii.Si anul asta merg ac.cu aceeasi suma,desi mi-as fi dorit sa pot duce mai mult legal,pt.ca pana in10 mii mi se par putin dupa o perioada de munca asidua si legala.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
columb23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare din ue danyyyyy danyyyyy buna ziua, vreau sa cumpar mobila din UE intrebarea mea pot sa achit cu bani ches ? daca nu se poate cum pot sa achit sa licitez eur in banca si sa ii pun pe ... (vezi toată discuția)
Cod vamal - cantitatea maxima de tigari admise Sergiu22SV Sergiu22SV Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita? (vezi toată discuția)
Ce infractiune se poate retine in sarcina mea Nico_Nicoleta Nico_Nicoleta In cursul lunii mai, nasul de botez s-a aftat in spital uterior decedand. Eu cu inca 4 persoane am patruns in apartamentul acestuia cu intentia de ai cauta ... (vezi toată discuția)