avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajustarea salariului la intoarcerea din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajustarea salariului la intoarcerea din CCC

Buna seara,

In februarie voi reveni din CCC, dupa 1 an si 9 lui. As dori sa stiu daca este normal sa primesc un salariu mai mare, ajustat cu toate maririle salariale de care as fi beneficiat daca as fi fost un angajat activ si de care au beneficiat ceilalti colegi de pe aceeasi pozitie. Am gasit articolul 10, alin. 8 din legea 202/2002, actualizata in 2018 : La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creşterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente, şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Este salariul incadrat la conditii de munca?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Iulia Nicoara , utilizator 08:44, 10 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Va mulțumesc mult pentru raspuns! Salariul poate fi inclus la "conditii de munca"? Asta era una dintre dilemele mele. Ei pot spune ca salariul nu intra in aceasta categorie. Mi se pare putin interpretabil acest aspect.

Cornel Vasile a scris:

Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)
Conflict angajat -angajator după revenirea din ccc Ava6080 Ava6080 Buna seara , Revenirea din CCC S-a produs ca un șoc ,aflând ca nu mai dețin funcția de conducere (atribuțiile pe care le aveam inainte nu le mai Execut ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la egalitatea ... Cioco85 Cioco85 Buna seara, Ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la Egalitatea de sanse intre barbati si femei, in ceea ce priveste \'\'revenirea la locul de munca a ... (vezi toată discuția)