In februarie voi reveni din CCC, dupa 1 an si 9 lui. As dori sa stiu daca este normal sa primesc un salariu mai mare, ajustat cu toate maririle salariale de care as fi beneficiat daca as fi fost un angajat activ si de care au beneficiat ceilalti colegi de pe aceeasi pozitie. Am gasit articolul 10, alin. 8 din legea 202/2002, actualizata in 2018 : La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creşterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente, şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.
Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002. www.avocatnet.ro/forum/discu...
Va mulțumesc mult pentru raspuns! Salariul poate fi inclus la "conditii de munca"? Asta era una dintre dilemele mele. Ei pot spune ca salariul nu intra in aceasta categorie. Mi se pare putin interpretabil acest aspect.
Cornel Vasile a scris:
Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002. www.avocatnet.ro/forum/discu...