avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort drept soț mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort drept soț mostenire

Buna ziua. Sunt căsătorită din 2016 cu soțul olandez după legea română dreptul comunității de bunuri. Anul acesta am moștenit de la mama care a decedat niste imobile eu și tatăl meu vitreg. Vom face partaj și unele vor fi ale mele. Daca divorțez ulterior de soț el are dreptul la aceste bunuri moștenite? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:43, 10 Decembrie 2019
Buna ziua,
Dupa legea romaneasca in caz de divort sotul nu are dreptul la bunuri proprii 9cele mostenite fac parte din categoria bunurilor proprii0
In caz de deces inaintea sotului, dupa legea romaneasca sotul are dreptul sa mosteneasca 1/4 din masa succesorala deci si din acele bunuri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dana iuliana dana iuliana Suntem trei surori,iar tatal nostru prin mostenire de la mama sa a primit un imobil in timpul casatoriei (a doua, deci nu cu mama noastra).Tatal ... (vezi toată discuția)