avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cedare domeniu .RO pentru un \"cuvant cu copyright\"
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cedare domeniu .RO pentru un "cuvant cu copyright"

Salut,

Anul trecut am inregistrat domeniul "sudocrem.ro". Domeniul era disponibil, nu am folosit niciun sistem de bidding etc.

Saptamana trecuta am fost contactat de catre o casa de avocatura care-mi transmite ca domeniul utilizeaza un "cuvant cu copyright" si imi cer cedarea domeniului "fara nicio pretentie".

Am cautat pe EUIPO dupa acel termen: [ link extern ]

La detaliile primului item se mentioneaza [ link extern ]
- Type: Word
- Language: English
- Goods and Services: NU se regaseste Romania

Puteti sa-mi oferiti un sfat in acest sens?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
RazvaRo, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:52, 12 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai, cuvantul este eligibil pentru copyright fiindca nu este in dictionar.
in al doilea rand, legea romana mai recenta, prevede ca domeniile web sunt proprietatea statului care le cesioneaza persoanelor fizice/ juridice pe o perioada limitata, de aceea trebuie reinnoite. tranzactionarea acestor site-uri se face gratuit, potrivit legii. ceea ce se plateste intre parti se refera la continutul si popularitatea website-ului.
daca doriti sa va pastrati site-ul, verificati la ce clase de produse/ servicii se refera marca inregistrata si inregistrati-va aceeasi marca, cu alta grafica pentru alte clase de servicii. clasificarea este in sistemul Nisa.
e drept ca denumirea nu va prea ofera multe variante, dar asta-i viata.
daca veti cesiona domeniul, veti putea cere maximum costurile de inregistrare ale lui. si nu e neaparat ca le veti si obtine.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
adriandimitriu, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns! Variata scurtă, are rost să "mă complic" sau ar fi indicat ca pur și simplu să le cesionez domeniul și gata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
varianta cea mai scurta: depinde ce doriti.
- daca nu va sta carul in drum, cesionati-l.
- daca aveti planuri mari si in dezvoltare, mai ganditi-va

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marci osim ovidiu1113 ovidiu1113 Buna ziua Vreau sa fac o revista locala distribuita gratuit(Publicitate) Intrebarea este daca numele revistei este \\"aaaaa\\" si numele firmei este ... (vezi toată discuția)
Intrebare trademark pentru nume de domeniu CatalinNic CatalinNic Buna ziua, As dori un sfat, daca este posibil. Apelez la tine pentru un sfat legat de un nume de domeniu, achiztionat de curand. Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Nelãmurire înregistrare marcã în clasa 35 - domeniul medical mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu o nelamurire, vreau sa inregistrez pe persoana juridica o marca din domeniul medical, este vorba de o clinica oftalmologica care se ocupa ... (vezi toată discuția)