avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Comert online pe amazon
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Comert online pe amazon

Buna ziua,
O firma cu sediul in Romania, inregistrata in scopuri de tva doreste sa faca comert on-line pe Amazon, in sistem FBA, Marfa va fi achizitionata din Comunitatea Europeana si va fi stocata in depozitele Amazon din UE si automat vanduta clientilor (majoritatea persoane fizice) din tarile respective. Ce obligatii fiscale de inregistrare si plata revin firmei din Romania? Trebuie sa obtina un cod de TVA in fiecare din statele unde livreaza bunuri prin intermediul Amazon inca de la inceputul activitatii sau dupa ce depaseste plafonul pentru vanzarile la distanta valabil pentru fiecare stat membru?Codul acesta de TVA se poate obtine din Romania sau trebuie reprezentant fiscal in fiecare tara in parte? Ce declaratii trebuie depuse si la ce termene pentru stabilirea tva de plata pentru fiecare stat si unde se vireaza suma TVA de plata? Catre statul roman, urmand ca acesta sa faca redistribuirea sau direct statului membru?
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CarmenNMA , utilizator 12:02, 13 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 Ecodata Ecodata Buna ziua, Referitor la noua declaratie 390.Va rog sa-mi spuneti ce se trece exact la rubrica: \'\'transferul de bunuri in cadrul regimului stocurila ... (vezi toată discuția)
Tva pentru cumpararea de produse ue Elsa60 Elsa60 Buna ziua, Am o nedumerire si v-as ruga sa ma luminati un pic. Cumpar produse on line de la o companie americana care are depozitul pentru Europa la ... (vezi toată discuția)
Comert online (vanzare la distanta) intracomunitar si tva-ul in factura Discreet Discreet Buna ziua, Operez un magazin online prin care vand produse in regim de vanzare la distanta atat in Romania cat si in spatiul intracomunitar. Nelamurirea ... (vezi toată discuția)