avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 390

Buna ziua,
Referitor la noua declaratie 390.Va rog sa-mi spuneti ce se trece exact la rubrica: ''transferul de bunuri in cadrul regimului stocurila dispozitia clientului, prevazut de art.270^1 Cod fiscal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 18:20, 5 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,


Se refera la situatia in care o firma vrea sa comercializeze produse intr-o tara din UE, ex. vanzare prin AMAZON Germania.Se transfera marfurile in depozitul detinut de AMAZON si de acolo sunt vandute pe masura ce exista clienti online ce comanda, AMAZON livreaza produsele din depozitul respectiv numai la comanda ferma a clientilor.

In felul asta nu trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva in tara respectiva,se aplica un sistem simplifiat in UE, cu conditia ca si tara resepectiva unde se face transferul sa aplice regimul de stocuri la dispozitia clientului.

O persoana ce detine un cod valid de TVA intr-un stat membru, poate sa transporte bunuri intr-un alt stat membru, pe care sa le puna la dispozitia unui client inregistrat in scopuri de TVA intr-un alt stat membru, iar acest client sa utilizeze periodic din bunurile primite de la furnizor.

Asadar in D390 se declara acest transfer in depozit, care momentan nu constituie livrare.Dar se declara.
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert online pe amazon CarmenNMA CarmenNMA Buna ziua, O firma cu sediul in Romania, inregistrata in scopuri de tva doreste sa faca comert on-line pe Amazon, in sistem FBA, Marfa va fi achizitionata din ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Factura cu sau fara tva?? mihaela1209 mihaela1209 Buna ziua ! Va rog daca puteti sa ma ajutati. Suntem un srl platitor de tva.Exportam casute de lemn in spatiul UE.Anumite produse le cumparam in tara de ... (vezi toată discuția)