Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce este un IMM?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce este un IMM?

Buna, am o intrebare, ce este mai exact un IMM, ce inseamna mai exact , numar de IMM la nivel judetean /100 de lucuitori < 4 sau >=4
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 15 Decembrie 2019
În 2019, se încadrează ca microîntreprindere o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului 2018:
- a realizat venituri care nu au depășit echivalentul în lei a 1.000.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exercițiului financiar în care s-au înregistrat veniturile;
- capitalul social al acesteia este deținut de persoane, altele decât statul și unitățile administrativ-teritoriale;
- nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerțului sau la instanțele judecătorești, potrivit legii.
[ link extern ]

Legea 346/2004
art. 3
(1) Întreprinderile mici și mijlocii sunt definite ca fiind acele întreprinderi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au un număr mediu anual de salariați mai mic de 250;
b) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau dețin active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situații financiare aprobate. Prin active totale se înțelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasificarea imm-urilor teodor82 teodor82 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati catre cadrul legislativ care reglementeaza clasificarea IMM-urilor. Va rog sa imi confirmati faptul ca o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Hg 274/15.05.2013 marianrus62 marianrus62 Sunt eligibile microintreprinderile pentru ajutorul de minimis conform HG 274/2013 ? (vezi toată discuția)
Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)