avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere ajutor

Am o nelamurie.Se poate diminua salariul unui angajat?In ce conditii?De asemenea pot modifica CIM in CIM cu timp partial.Daca am un angajat de care nu mai am nevoie, ptr. ca am angajat unul tanar care este mult mai competent, ce posibilitati am sa-l concediez pe cel mai vechi, avand in vedere ca cel vechi are si un salariu mult mai mare decat cel tanar.Mentionez ca si cel tanar lucreaza pe postul respectiv de 3 ani, deci nu e proaspat venit.
Din cate vad eu nu am nici o posibilitate sa-l concediez pe cel vechi.Cei 2 sunt incadrati pe acelasi post.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anasm , utilizator 07:17, 12 Iunie 2006
Este vorba de un post de consilier juridic.Asta nu prea are multe cu evolutia tehnicii.Dar s-ar putea sa-i transform CIM in CIM partial spunand ca nu mai am nevoie de un cj. cu asa experienta.Vreau sa-l pastrez pe cel tanar.Imi este suficient acesta.Si de cel mai experimentat nu am nevoie decat 4 ore/zi sa-i coordoneze activitatea celui tanar.
S-ar putea?Dar si aici am nevoie de acordul lui-sa-i transform CIM in partial.
E foarte complicat.N-as vrea sa fac vreo grseala, ca precis vom merge in instanta.
Cel mai cinstit ar fi sa discuti deschis cu persoana pe care vrei sa o concediezi. O sa inteleaga si va pleca (demisie, incetare CIM prin acordul partilor), macar din orgoliu. Nu cred ca este cazul sa cauti solutii de concediere pentru cineva de care te-ai servit pana acum, probabil l-a si format pe cel tanar. Pot sa pun pariu ca dupa ce va pleca, intr-o forma sau alta, tu vei regreta.
Nu vrea sa plece.S-a vorbit cu el.Ba chiar mai mult ne-a amenintat cu actionarea in judecata.In privinta regretului, pot sa spun ca de 2 ani nu mai lucreaza absolut nimic.
Nu pot sa tin pe cineva cu un salariu asa mare, doar de dragul trecutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de concediere pe motiv angajatorul nu mai este multumit mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , in caz de concediere se mai dau salarii compensatorii cf noului cod al muncii ? Ce obligatii are angajatorul daca te da afara , fara sa ai ... (vezi toată discuția)
Concediere corinau corinau Buna ziua. Am o mare dilema.Lucrez in invatamant si dupa cum se stie secretarele,contabilele sunt normate la nr de elevi In momentul de fata am normat 2 ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu danasrl danasrl Buna ziua! Am o intrebare legata de micsorarea salariului unui angajat: firma nu mai poate sustine salariul pe care il are acum angajatul, drept pentru care ... (vezi toată discuția)