avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face daca trec fire de tensiune pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face daca trec fire de tensiune pe terenul meu

Buna ziua ,
Am un teren extravilan in Bragadiru .
Pe deasupra acestui teren trec fire de inalta tensiune proprietatea posibila a Enel(nu stiu pentru ca nu a prezentat interes pentru mine pana acum).
Din cauza acestui lucru ,pretul de vanzare al terenului este drastic afectat ,sau chiar daca nu l-as vinde si as construi hale pentru a le inchiria ,nu vine nimeni sa inchirieze acolo deoarece nu ar dorii sa stea cu firele de mii de wolti deasupra capului si sa le auda cum pocnesc cand ploua afara .
Pot solicita o chirie asupra celor care detin stâlpii ,sau chiar sa isi mute stâlpii de pe proprietatea mea pentru a putea vinde la pretul corect al pietei terenul ?
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
george2050, utilizator
Cel mai recent răspuns: Giumanca Aurora , utilizator 13:31, 13 Iunie 2022
Drepturile de uz şi de servitute au ca obiect utilitatea publică și au caracter legal. Sunt foarte mici șansele să obțineți mutarea stalpilor dar aveți posibilitatea să obțineți despăgubiri.
In acest sens, vă indic art. 12 alin. (10) al Legii nr. 123/2012 care prevede că:
Proprietarii terenurilor şi titularii activităţilor afectaţi de exercitarea de către titularii de licenţă şi autorizaţii a drepturilor prevăzute la alin. (2)(i.e. dreptul de uz, de servitute, de acces al ENEL) vor fi despăgubiţi pentru prejudiciile cauzate acestora. La calculul despăgubirilor vor fi avute în vedere următoarele criterii: (i) suprafaţa de teren afectată cu ocazia efectuării lucrărilor; (ii) tipurile de culturi şi plantaţii, precum şi amenajările afectate de lucrări; (iii) activităţile restrânse cu ocazia lucrărilor.
Cuantumul despăgubirii se stabileşte prin acordul părţilor sau, în cazul în care părţile nu se înţeleg, prin hotărâre judecătorească.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Ursache Iulian, utilizator
Buna ziua . Pe deasupra casei mele din proprietate trec firele de nalta tensiune, iar la umiditate nu poți sa te apropii de acoperișul casei k te zguduie iar în timpul precipitațiilor se aude zgomot foarte ciudat din firele de electricitate. Ce ma sfătuiți sa fac ?
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
Giumanca Aurora, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan si stalpi de medie tensiune Amai Amai Buna ziua, am un teren in suprafata de 5000mp, pe aproximativ din jumatatea terenului trec fire de medie tensiune de la o fabrica privata, mentionez ca stalpii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce solutii am pentru a construi pe un teren cu destinatia ... alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua, Ce solutii am pentru a construi pe un teren cu destinatia \"curti constructii\" dar pe deasupra caruia trece o retea de joasa tensiune care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. am cumparat un teren pe care se afla un stalp ... WLAB WLAB Buna ziua tuturor. Am cumparat un teren pe care se afla un stalp de curent cu doua linii de 20 KV cu izolatori simpli. Am si eu cateva intrebari, 1. ENEL nu ar ... (vezi toată discuția)