avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias care nu a platit chiria si a disparut din tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias care nu a platit chiria si a disparut din tara

Acum 6 luni am inchiriat cu contract pe 1 an o garsoniera unui cetatean italian. Timp de 3 luni domnul a platit chiria fara intarziere, timp in care a declarat ca a mai fost plecat din tara. In urma cu 3 luni a plecat din nou din tara si nu a mai raspuns la mesaje. M-a contactat o colaboratoare de-a lui din Romania, care m-a asigurat ca peste cateva zile domnul revine in tara si plateste. De mai mult de o luna doamna respectiva ma tot duce cu vorba, spunand ca domnul vine la data X, dupa care amana venirea... I-am dat si contul bancar in care sa vireze banii (era precizat si in contract). In final, doamna nu a mai raspuns la telefon. Am sunat-o de pe alt numar, mi-a raspuns, i-am repetat intrebarea, iar doamna a spus ca este jurista si ca imi recomanda sa nu intru in garsoniera, ca nu am dreptul. In contract este precizat ca, in cazul in care chiriasul nu plateste chiria timp de 3 luni consecutiv, contractul se reziliaza. Cum ar trebui sa procedez sa reintru in posesia imobilului si sa-l inchiriez altcuiva, in conditiile in care nu pot lua legatura cu chiriasul? Numarul de telefon pe care tineam legatura cu el nu mai este valabil.
Cel mai recent răspuns: Alexandra2020 , utilizator 13:06, 20 Decembrie 2019
Multumesc.
Il puteti notifica si prin intermediul unui executor judecatoresc, contractul este "legea partilor", adica trebuie respectat ce ai semnat, altfel suporți consecințele.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriaș problematic p3RF p3RF Bună ziua, Chiriașul refuza să-și plătească utitatile, chiria, iar la telefon nu vrea sa răspundă sub nicio forma. În acest caz proprietarul are ... (vezi toată discuția)
Chirias in garsoniera unei persoane decedate chirias2016 chirias2016 Buna ziua, am inchiriat mai demult o garsoniera de la o batrana care din pacate a decedat. Politistii au zis sa stau in continuare in garsoniera pana se ... (vezi toată discuția)
Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua, In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere . Mentionez ca am declarat la ANAF contractul In ... (vezi toată discuția)