avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Grad de handicap de contestat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Grad de handicap de contestat?

Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti a incadrat fiul meu in gradul ACCENTUAT, desi pana acum (pana la implinirea varstei de 18 ani) a avut GRAV. Din 2015 avem o Hotarare de tribunal ramasa si dupa contestarea la Curtea de Apel care a statuat incadrarea minorului in gradul de handicap grav, permanent, si evaluarea IML solicitata de instanta, in care se spune ca problemele lui de sanatate (de atunci) impun ,,supravegherea permanenta, ceea ce este asimilabil cu încadrarea in grad de handicap grav; existența unei șanse de imbunătățire a stării de sănătate a minorului este improbabilă, astfel încât apreciem că acest grad de handicap este permanent". Referatele de acum depuse la dosarul de evaluare dau prognostic rezervat... Intre timp problemele pe linie psihica s-au agravat
Acum, la contestație, pot atașa și actele respective și altele care nu au fost reținute de comisia de evaluare? Pot trimite fisiere atasate cu respectivele documente (pe mail), daca e nevoie, pentru o mai bună întelegere... Este ok sa fac eu contestatia, avand în vedere ca fiul nu poate sa citeasca/scrie?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:03, 23 Decembrie 2019
Acțiunea trebuie să o faceți în numele lui cu semnătura lui. Instanța va cere copia dosarului de la DGASPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap grav, la implinirea vârstei de 18 ani Stoflea Stoflea Bună ziua. Am un fiu cu handicap grav, iar in luna decembrie implineste 18 ani. Avem un certificat de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL valabil până la ... (vezi toată discuția)
Reevaluarea gradului de handicap fara studiul documentelor grisa56 grisa56 buna ziua, In urma evaluarii la comisia de expertiza medicala, in anul 2010 s-a hotarat sa-mi dea certificat de handicap gradul accentuat permanent. In ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat handicap dora_racz dora_racz Buna ziua, In proces cu instanta locală obiect contestație încadrare în grad de handicap, din grav cu permanent au dat accentuat cu revizuire la 2 ... (vezi toată discuția)