avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Se poate apela la un expert pentru a se face incadrare ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Se poate apela la un expert pentru a se face incadrare juridică unei fapte?

Se poate apela la un expert pentru a se face incadrare juridică unei fapte?
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 12:49, 6 Iulie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
De cele mai multe ori instantele de judecata nu au in vedere expertizele tehnice extrajudiciare si dispun efectuarea unor expertize tehnice judiciare, in conditiile in care stabilesc pentru expert obiectivele expertizei.
La expertiza tehnica extrajudiciara obiectivele expertizei se stabilesc de catre persoana/ firma care o comanda si plateste.
Buna seara,
Primul ,,SPECIALIST" care face incadrarea este procurorul.
Incadrarea CORECTA si DEFINITIVA o face COMPLETUL DE JUDECATA!
Alti experti nu exista.
Nu. Expertul face doar niște constatări și își exrimă opinia cu privirie la întrebările care-i sunt adresate. Încadrarea juridică este de competența organelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Criteriile de intocmire a raportului de expertiza tehnica judiciara? ttira ttira Buna ziua, as dori sa stiu care sunt criteriile dupa care un expert parte intr-un litigiu intocmeste raportul de expertiza, adica ce anume ia in considerare, ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)