avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vârstă pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vârstă pensionare

Buna ziua.Sunt născut in 1965/12/12 am o vechime de 20 de ani grupa 1 munca deosebit de grea ( forjor) as dori sa stiu cand pot iesi la pensie.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Viorica Mincu , utilizator 16:10, 29 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Grupa I de munca a fost pana la 31/03/2001.
Precizati:
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune aceasta.
Stagiul total de cotizare realizat 30 de ani 8 luni 19 zile. Din care : in sistemul public : in condiții normale de munca 2ani 0 luni 24 zile. In condiții deosebite de munca 1 an 4 luni si 14 zile.In grup 1,(Legea nr.3/1977 17 ani 2 luni si 15 zile.Stagiu aferent grupe/condiții de muncă 8 ani si 9 luni.perioade asimilate 1 an 3 luni si 26 de zile. Am lucrat 20 de ani in acelasi loc grupa 1 ca forjor. La 55 mi sa spus ca ies la pensie .am facut dosarul dar mi l_au respins.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2019
Viorica Mincu, utilizator

Carp Mircea a scris:

Grupa I de munca a fost pana la 31/03/2001.
Precizati:
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune aceasta.

Bună seara! Stagiul total de cotizare realizat 30 de ani 8 luni si 19 zile.Stagiul total de cotizare realizat din care 30 de ani 8 luni si 19 ....1In sistemul public din care: in condiții normale de muncă 2 ani 0 luni si 24 zile. In condiții deosebite de muncă 1 an 4 luni si 14 zile.In grupa 1(legea nr 3/1977). 17 ani 2 luni si 15 zile.Stagiu aferent grupe/condiții de muncă 8 ani si 9 luni .perioade asimilate 1 an 3 luni si 26 de zile..Am lucrat 20 de ani ca forjor in același post.Mi sa spus ca la 55 sa_mi fac dosarul .Dosar respins.
Nu sunt indeplinite conditiile de stagiu complet de 35 ani pentru a se beneficia de reducerea varstei cu 8 ani si 10 luni.
Din prima postare se intelege ca este vorba despre un barbat.

Carp Mircea a scris:

Nu sunt indeplinite conditiile de stagiu complet de 35 ani pentru a se beneficia de reducerea varstei cu 8 ani si 10 luni.
Din prima postare se intelege ca este vorba despre un barbat.
Da este sotul meu va mulțumim pentru raspunsul dat . Sărbători fericite si liniștite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când poate ieși la pensie Alex 640 Alex 640 Născut în anul 1961 sex masculin, a lucrat la petrol la sonda are și grupa a doua are 19 ani de munca la petrol fără grupa plus doi ani la o alta firma. ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare! Mariano27 Mariano27 Buna ziua!Mama mea a primit astazi decizia de pensionare 07.02.2019.Ea a lucrat la o firma stat 16 ani 10 luni si 9 zile in perioada 22.08.1974 pana in ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)