Detin un teren pe care se afla o casa darapanata, aceasta casa este lipita de o alta casa partial locuita, in sensul ca vecinul nu locuieste mereu acolo. Ambele case sunt case la sol, deci n-au etaj sau subsol.
Am obtinut de la primarie Certificatul de Urbanism pentru Desfiintare si Certificatul de Urbanism pentru construire. Problema este ca vecinul nu vrea sa ne dea acordul de principiu. Motivul invocat fiind ca ii se poate afecta structura de rezistenta si temelia casei daca este sa demolam casa darapanata iar din cate am inteles demolarea se va face de mana si nu cu utilaje. Momentan ma intereseaza doar sa demolez, iar cand va veni momentul sa construiesc as dori sa respect distanta impusa de lege de 3,5 metrii.
Ce ar trebui sa fac? sunt dispus sa negociez cu aceasta persoana dar n-a initiat nimic. In cazul in care nu putem ajunge la un consens, ce ar trebui sa fac si la ce sa ma astept? cam cat timp ar dura un proces?
Nu mi se pare drept sa nu pot face nimic pe proprietatea mea numai pentru ca nu vrea vecinul sa-si dea acordul.
Buna ziua,
puteti, intradevar, sa obtineti pe calea unei actiuni in instanta, o hotarare care sa suplineasca acordul vecinului.
Totusi un astfel de proces este destul de complex si poate dura chiar si 2 ani.