avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curatela

Buna ziua, Ma ajutati cu un sfat va rog: unul din parinti este imobilizat din cauza artrozei de cativa ani. Se deplaseaza cu carucior cu rotile, dar are nevoie sa se urce in carucior si sa se dea jos, deci mereu trebuie sa fie cineva cu el. Insa e in deplinatatea facultatilor mintale.
Ce ar trebui sa fac sa obtin un act prin care sa il reprezint la banca ( sa ridic cardul bancar), la casa de asigurari sau la plata impozitelor? Am gasit un notar care ar veni acasa sa imi faca procura, dar imi poate face procura pentru fiecare caz particular ( de exemplu o procura prin care doar ridic cardul de pensie de la banca x) si noi am fi vrut o procura mai generala, prin care sa il reprezint oricand e cazul.
Ar fi fost mai ok o curatela? Unde ar trebui sa ma duc si cu ce acte?
Multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:13, 8 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o procura generala. Din considerentul ca printr-o exprimare generala nu se pot aprecia vointa exacta a mandantului si nici limitele mandatului. Puteti sa ii vindeti casa, sa o ipotecati, sa contractati imprumuturi in numele lui, sa inchiriati etc.
Faptul ca dvs poate sunteti de buna credinta, nu inseamna ca si altii sunt. De aceea, din motive de siguranta, nu se fac procuri generale.
In plus, nici bancile sau alte institutii nu vi le accepta, daca nu este mentionata expres operatiunea.
Nu exista o procura generala. Din considerentul ca printr-o exprimare generala nu se pot aprecia vointa exacta a mandantului si nici limitele mandatului. Puteti sa ii vindeti casa, sa o ipotecati, sa contractati imprumuturi in numele lui, sa inchiriati etc.
Faptul ca dvs poate sunteti de buna credinta, nu inseamna ca si altii sunt. De aceea, din motive de siguranta, nu se fac procuri generale.
In plus, nici bancile sau alte institutii nu vi le accepta, daca nu este mentionata expres operatiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)
Procura generala Sebastian00 Sebastian00 Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere pe baza de procura Iuliana Bobica Iuliana Bobica Pot incheia un contract de inchiriere imobil pe o durata mai mare decat cea specificata prin procura de administrare (respectiv 3 ani). (vezi toată discuția)