avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nulitatea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nulitatea contractului de munca

Buna seara,

Sunt angajata din luna octombrie la un restaurant pe postul de ajutor-ospatar si timp de 3 luni, nu mi s-a cerut sa duc certificatul medical. Din cauza mediului de lucru toxic, stresului cauzat de sefi care mereu se legau de mine si a promisiunilor mincinoase de maririe a salariului, am fost astazi si mi-am depus demisia.

Vreau sa stiu daca contractul de munca era valabil ( pana azi cand am depus demisia) pentru ca am fost amenintata de catre sef ca o sa ma de-a in judecata pentru pierderile pe care le sufera din cauza demisiei mele fara preaviz.

Conform Art. 27. [obligativitatea avizului medical la angajare], angajarea fara certificat medical aduce la nulitatea contractului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 10 Ianuarie 2020
Potrivit textului de lege, lipsa certificatului medical la angajare atrage nulitatea contractului individual de munca ... insa, constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor, iar dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Potrivit art.254 alin.1 C.mun., salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Care sunt demersurile pentru instanta judecatoreasca? Am fost astazi la ITM si desi am depus demisia contractul meu este inca activ. Seful a spus ca trebuie sa stau inca in preaviz
Se depune o cerere la Tribunalul in raza căruia domiciliat prin care solicitați constatarea nulitatii cim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz Valentin89 Valentin89 Buna ziua, Astazi am primit un e-mail de la seful meu in care imi solicita sa ii trimit demisia cu preaviz. Mentionez ca a luat decizia aceasta deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz maramures maramures Buna ziua, apelez la cunostintele dvs din cauza ca nu stiu legea asa bine, si nu o pot interpreta. Eu doresc sa imi dau demisia fara preaviz, din ... (vezi toată discuția)
Somaj babycika babycika Buna ziua.Am fost angajata pe perioada de proba la o firma.Mi s-a facut un contract de munca fara analizele medicale facute,iar dupa o saptamana din motive de ... (vezi toată discuția)