avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Remuneratie incorecta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Remuneratie incorecta

De ce se da voie ca in contract ,la salariul minim pe economie( pt studii superioare) sa se mentioneze ca toate sporurile sunt incluse?
De ce spururile la bugetari sunt adunate la brut, iar la privat sunt incluse in brut= salariu minim?
De ce nu spor vechime, spor pt ca lucrezi cu publicul, pt ca lucrezi la calculator....etc?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 9 Ianuarie 2020
1. începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la suma de 2.350 lei lunar.

2. Angajatorul nu are nicio obligatie de a va acorda anumite sporuri , decat daca sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
De asemenea, daca doriti puteti negocia astfel de sporuri direct cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, de la 1 ianuarie 2020 conform HG nr. 935/2019, este de 2.230 lei lunar, suntem bugetari sub coordonarea DGASPC, de la 01.01.2020 se majoreaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, salariul minim brut pe economie incepand cu anul 2021 ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, salariul minim brut pe economie incepand cu anul 2021 este de 2300? sau 2230? multumesc Dali (vezi toată discuția)
Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat pe funcția ... Cerasela15 Cerasela15 Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat pe funcția de economist economie generala,pe studii superioare ,minimul care este scris sa fie de 2300 ... (vezi toată discuția)