avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere Membru Fondator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere Membru Fondator

Buna ziua,
Care este procedura de retragere a unui membru fondator dintr-o asociatie sportiva.
Mentionez ca:
Asociatia pe care o conduc este una fara personalite juridica. Este o asociatie sportiva constituita in baza unui contract de asociere autentificat la notar si inregistrata la Ministerul Tineretului si Sportului printr-un Certificat de Identitate sportiva.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:30, 21 Aprilie 2020
Se poate retrage dar dacă asociația are mai puțin de 3 membri aceasta nu mai poate funcționa.
acea structura este o entitate fara personalitate juriodica si are o natura contractuala, prin urmare se aplica regulile prevazute in acel contract si eventual prin analogie doar norme prevazute in legi pentru alte tipuri de entitati. Daca nu ati scris nimic in contract, pentru a evita probleme, recomandabil este sa adere alta persoana la acea asociatiei in locul Dvs. Chiar daca avea personalitate juridica si erati doar trei membri puteati sa va retrageti, caci OG 26/2000 acorda un termen pentru complinirea numarului minim de membri cerut de lege pentru asociatiile cu personalitate juridica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma o asociatie sportiva in club sportiv ADRIAN62 ADRIAN62 Buna ziua! As dori si eu o informatie: Ca sa transformi o asociate sportiva in club sportiv ce trebuie facut?Se poate modifica doar denumirea,sediul,membri ... (vezi toată discuția)
Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)