avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... complectare fisa ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

complectare fisa ssm

buna ziua !
exista posibilitatea complectarii fisei de protectia muncii in format electronic (cadru legislativ), ma refer la prima pagina, unde se trece tematica de instruire la angajare si tematica de instruire la locul de munca ,restul datelor de indentificare sa fie trecute cu pix (nume , calificare , loc de munca)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:14, 13 Ianuarie 2020
Buna ziua,
NU
Art. 81 din HG 1425/2006
(1) Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fișa de instruire individuală, conform modelului prezentat în anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei și datei instruirii.
(2) Completarea fișei de instruire individuală se va face cu pix cu pastă sau cu stilou, imediat după verificarea instruirii.
(3) După efectuarea instruirii, fișa de instruire individuală se semnează de către lucrătorul instruit și de către persoanele care au efectuat și au verificat instruirea.
(4) Fișa de instruire individuală va fi păstrată de către conducătorul locului de muncă și va fi însoțită de o copie a ultimei fișe de aptitudini completate de către medicul de medicina muncii.
(5) Fișa de instruire individuală se păstrează în întreprindere/unitate, de la angajare până la data încetării raporturilor de muncă.
dar exista posibilitatea va tematica sa fie trecuta ca fiind "indexata"(adica T1) IAR T1 sa fie descrisa intr-o anexa in care sa fie trecute toatele datele de indentificare a angajatului si sa fie acolo descris acest t1 ca fiind legislatia la angajare ( incerc sa imi simplific munca mea , dar mai mult a conducatorul locului de munca 1
Datele de identificare ale angajatorului, angajatului si persoanelor ce efectueaza si verifica instruirea nu le puteti trece sub forma de 'tema".
Precum nu puteti face asta cu adresa de domiciliu a angajatului si celelalte informatii de pe coperta si prima pagina ( data si locul nasterii, ocupatia, functia, autorizatii, traseul la/de la locul de munca...).
Am inteles ca puteti face asta doar cu tematica instruirilor ( spre ex: Tema 1- tematica instruire introductiv generala; Tema 2-tematica instruire la locul de munca; Tema 3-tematica instruire periodica' Tema 4-tematica instruire periodica suplimentara...).
Acestea le faceti sub foma unui dosar/borderou...ce sa contina toate informatiile legate de tipul instruiri la care se refera .
Spre ex: Dosarul cu "numele Tema 1" va contine toate informatiile legate de Instruirea introductiv generala ( prezentarea firmei, legislatiei in vigoare, etc.) si in fisa SSM, la rubrica "Continutul instruirii: treceti Tema 1.

Puteti intreba si ITM-ul judetean daca sunt de acord cu acest lucru
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate documentele intocmite in domeniul ssm au obligatia legala conform legislatiei actuale, in vigoare, de a fi aprobate de angajator - semnatura in original, data si stampila.
Puteti tine evidenta in calculator, dar de verificat, inspectorii de munca verifica documentul scris, aprobat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii sorinaabos sorinaabos Cine trebuie sa completeze fisele PSI si SSM? (vezi toată discuția)
Modalitatea concreta de completare a materialului predat din fisele de instructaj cublesanflorin cublesanflorin Intr-o societate cu app. 1000 de angajati, instruirea SSM se face lunar cu privire la aceleasi 15-20 de utilaje. Materialul predat este cuprins intr-o tematica ... (vezi toată discuția)
Completare iper fise ssm 10188 10188 Buna ziua, Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii ... (vezi toată discuția)