avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate acuzatii exagerate de tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

acuzatii exagerate de tulburarea linistii publice

Buna ziua,

De aproximativ o luna m-am mutat impreuna cu sotia si fetita noastra de 2 ani si 4 luni intr-un nou apartament din Wackersdorf-Bavaria.
Inca de la inceput am fost 'luati in colimator' de unii din vecini avertizandu-ne ca nu vor sa mai parcam masina in locul platit catre proprietar (de altfel proprietar al intregului bloc) pe motiv ca el are fereastra dormitorului copilului in dreptul parcarii...
Au mai existat si alte 'tachinari' de bun simt gen lipsa raspunsului la salut sau priviri rautacioase, dar am hotarat sa le ignoram si sa ne prefacem ca poate doar ni se pare noua.
A devenit in schimb o problema faptul ca aseara la ora 21:15 a sunat la usa una din vecine foarte nervoasa, spunandu-mi pe un ton raspicat ca din apartamentul nostru se aude o galagie "extrema" si ca nu se pot odihni. Precizes ca "extrema galagie" de care vorbea era joaca a doua fetite, a noastra si copilul de 3 ani a unor prieteni invitati la cina, probabil o discutie ce am avut-o la masa, dar una fara tipete, urlete sau rasete exagerate sau muzica...desi am fost socat efectiv, mi-am cerut scuze si i-am spus ca in scurt timp se va incheia totul pentru ca oricum musafirii pleaca iar copilul trebuie sa doarma. Insa dupa nu mai mult de 5 minute m-a sunat proprietarul spunandu-mi nervos ca am un copil galagios, ca de cand am venit in bloc deranjeaza vecinii, ca trebuie sa imi caut o alta locuinta etc... Fiind sub influienta socului, am avut cu el o discutie mai aprinsa, fiind in primul rand deranjat de faptul ca mi-a catalogat copilul intr-un anumit fel, un copil minunat, poate putin mai energic, dar la urma urmei un copil care trebuie sa aiba dreptul sa planga atungi cand vrea sa planga, care are dreptul sa rada atunci cand vrea sa o faca, care are dreptul sa se loace si asa mai departe.
Astazi, l-am sunat din nou pe proprietar sa imi cer scuze pentru reactia nervoasa ce am avut-o aseara atunci cand am ridicat putin tonul, explicandu-i ca de fapt nu a fost vorba de galagie, ora nu a fost una neadecvata si ca nimeni nu are dreptul de a ne atrage atenita ca fata noastra intre orele 16:00 cand vine de la gradinita si 21:30 aproximativ cand trebuie sa doarma este posibil sa mai faca si ceva "galagie", dar nu una dusa la extrem, poate mai scapa o jucarie pe jos, dar nu bate toba in casa, poate mai are vre'un moment in care nu se poate exprima decat prin plans sau tipat, poate ca atunci cand se bucura, la fel, ridica vocea, dar repet: este un copil de 2 ani si 4 luni. Surprins am fost sa ii aud reactia de azi, desi credeam ca va fi una impaciuitoare, mi-a repetat ca va trebui sa ne cautam o alta casa, atat timp cat nu suntem in stare sa ne educam copilul sa nu scoata un sunet intre orele 20:00 si 7:00. I-am propus sa le spuna celorlalti vecini adorabili ca data viitoare sa cheme politia sa sesizeze ei galagia extrema care vine din apartamentul nostru intre orele 16:00 si 21:30 +/-30 min, insa mi-a spus ca nu este cazul, pentru el faptul ca are 3 plangeri de la vecini diferiti ii este suficient sa ne faca sa ne mutam din apartamentul ce tocmai l-am inchiriat.

Ma poate cineva ajuta, ce pot face in aceasta situatie? Noi de dresat sau sedat copilul nu o sa o facem de dragul nimanui si nici nu o sa ii acoperim gura in cazul in care o sa planga dupa ora 20:00.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:40, 13 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Poate nu ar strica sa depuneti dvs. plangere la politie pentru hartuire.
Si de unde stiu vecinii ca zgomotele nu se aud asa tare din cauza proastei izolatii fonice executate de constructor?
Legal nu vad ce va pot face, poate doar sa rezilieze contractul in conditiile stipulate in cuprinsul lui.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,ma aflu in urmatoarea situatie:locuim într-un ... Amena33 Amena33 Buna dimineata,ma aflu in urmatoarea situatie:locuim într-un duplex de 2 etaje,la etaj locum noi si la parter alta familie,noi avem si o fetita de 4 ani,am ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii 00:00-4:00 Inascu.maria Inascu.maria Buna ziua! Am si eu o problema cu vecinii care locuiesc sub mine. Aceștia asculta muzica la un volum foarte tare zilnic aproape, timp de mai multe ore. Dacă ... (vezi toată discuția)
Vecini rau intentionati simply96 simply96 Buna ziua . As avea si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat.Eu si familia locuim in mangalia unde avem o locuita proprietate personala dar ne-am ... (vezi toată discuția)