avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA IBAN trezorerie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

IBAN trezorerie

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu IBAN-ul contului în care se plateste TVA-ul declarat in formularul 301? Este vorba despre achizitionarea unui abonament pe un site american (sistemul M1SS, compania are numar de TVA care incepe cu EU). Si inca o intrebare: aparent, anul trecut am platit TVA-ul pentru aceeasi operatiune intr-un cont gresit. Nu am primit nicio notificare de la ANAF. Ar trebui sa intreprind ceva pentru corectarea erorii?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ccristy , utilizator 07:20, 26 Martie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul IBAN, il preluati din programul de op-ri, alegand trezoreria de care apartineti, In cod se regaseste si codul generat in declaratie. Daca credeti ca ati virat ceva gresit, mergeti la ANAF, sa vedeti daca e necesara sau nu, rectficarea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu poate sa va ajute cu codul iban pentru ca nu stim de care Trezorerie apartineti. Descarcati softul Finantelor pentru ordine de plata , intrati pe Trezoreria de care apartineti si ati rezolvat problema.
Va uitati pe fisa de evidenta fiscala pe platitor de la Finante. Vedeti in ce cont au ajuns acei. Depuneti o cerere la Finante sa va transfere banii in contul corect.
Multumesc pentru ideea cu fisa de evidenta fiscala pe platitor.
Cu programul de ordine de plata nu ma descurc (sunt PFA, neplatitoare de TVA). Am sunat la cell-centerul ANAF. Un consultant mi-a spus ca nu trebuia sa declar si nu trebuia sa platesc nimic. Un altul mi-a spus sa platesc in contul TVA pentru operatiuni interne, dar am dubii, eu nefiind platitoare de TVA. Am solicitat raspuns in scris din partea ANAf, dar acesta va veni tarziu. Trezoreria este a municipiului Cluj-Napoca.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va dau urmatorul raspuns in urma consultarii Codului Fiscal.
Dvs si furnizorul dvs va incadrati la articolul 314 Cod Fiscal romanesc. Este un regim special de taxare TVA. Furnizorul din afara U.E. se inregistreaza fiscal intr-o tara a U.E., care vrea el, nu are importanta. Primeste acel cod special de platitor de T.V.A. cu literele EU. Furnizorul emite facturi catre dvs incluzand T.V.A. romanesc, chiar daca nu il scrie pe factura. Furnizorul achita T.V.A. la bugetul Romaniei iar dvs nu aveti nicio obligatie fiscala din acest punct de vedere. Deci nu depuneti declaratiile 301 sau 390, nu achitati niciun leu la bugetul statului.
1.Cititi cu atentie articolul 314 Cod Fiscal.
2.Depuneti o cerere la Finante Cluj in care spuneti ca ati depus gresit decontul special de T.V.A. 301 si cereti sa il anuleze, eventual si D390, daca ati depus-o. Cereti sa va restituie banii achitati gresit, daca nu aveti datorii la ora actuala , sau sa va compenseze cu eventuale datorii, daca aveti. Depuneti cerere scrisa , nu verbala. Cu vorbaria nu rezolvati absolut nimic la Finante (va alegeti doar cu nervi). Doar cu hartii se rezolva problemele la Finante.
Va multumesc mult.
O sa astept raspunsul scris de la ANAF.
Sistemul este intr-adevar acela pe care il descrieti (M1SS), dar compania americana percepe TVA doar de la cei care nu ii furnizeaza un cod de TVA verificabil in VIES. Eu am cod TVA pentru operatiuni intracomunitare si, cu siguranta, nu mi s-a perceput TVA. Am precizat initial acest lucru, dar nu s-a publicat, nu stiu de ce. A trebuit sa rescriu intrebarea si am uitat sa adaug acest aspect.
In 390 nu am declarat niciodata operatiunea respectiva.

Alte discuții în legătură

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Lnscriere roi Ramona_Dussart Ramona_Dussart Buna ziua, am un SRL neplatitor de TVA si lucrez în proiectare pentru firme din Franta. Acestea pot sa foloseasca TVA intracomunitara pentru ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)