avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GRAD DE RUDENIE ,IN VEDEREA SUCCESIUNI.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GRAD DE RUDENIE ,IN VEDEREA SUCCESIUNI.

Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora are un apartament nu are copii ,nu are sot(decedat inaintea ei,actele sunt doar pe numele ei) .In viata mai suntem eu (fiu),si inca 3 fice de la ceilanti frati,plus sotul unei surori care are toate actele in original,.Are dreptul legal sa detina aceste acte,si dreptul la succesiune ,pentru bunurile surori tatalui meu,el nu are grad de rudenie de sange cu noi ?Si care ar fi cota parte pentru fiecare.?Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
mariancristielena, utilizator
Buna dimineata ,multumesc frumos.Va rog frumos sa -mi spuneti daca am inteles corect : 1. Eu ca fiu de frate (tata a fost frate cu defuncta) 1/7 ,tata a decedat dupa moartea sorei( defuncta). 2." M" este nepoata de frate ( fratele decedat inaintea defunctei) 1/7 . 3. "F " este nepoata de frate (fratele decedat inaintea defunctei) 1/7. 4 . "N" este fica de frate( fratele decedat inaintea defunctei) ,care nu are pretentie la mostenire . 5." O" este sot supravetuitor de sora cu defuncta ( sora decedata dupa defuncta) ?el are dreptul legal la succesiune ?,si care este cota lui?Multumesc frumos .
Deci sunt 6 in total.
Nu 7. V-ati exprimat in intrebare ca "Tata a avut 6 frati" (deci tata +6 = 7) . De asta am dedus ca ar fi 7.

N poate da declaratie de renuntare, in calitate de nepoata de frate predecedat. Si vor ramane:
- M- 1/4
- F- 1/4
- tatal dvs- 1/4, pentru care ulterior va trebui sa dezbateti succesiunea, mostenitori fiind mama 1/4 (adica 1/16) si dvs (3/4, adica 3/16)
-sora 5 -1/4, la fel, pentru care va trebui dezbatua succesiunea, mostenitori fiind O, in calitate de sot supravietuitor, caruia ii revine jumatate (adica 1/8) si M, F jumatate (adica 1/8, impartit la doi, 1/16).

Ideea e ca O are o cota. Mica, mare, dar mosteneste prin retrasmitere.
Sarut mana,va multumesc frumos,putem dezbate succesiunea la notar?mama mea a decedat inaintea lui tata,nu mai trebuie sa dezbatem succesiunea dupa mama ?
Doar daca mama a avut bunuri proprii sau comune dobândite în timpul căsătoriei cu tata.
Succesiunea se dezbate la notar daca toti moștenitorii sunt de acord.
In caz de neînțelegeri va trebui să vă adresați instanței
Buna dimineata,va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru nepoti si stranepoata de ffrati ai defunctei Mantu ion Mantu ion Cum se impart bunurile defunctei (care a avut un frate si o sora,amindoi decedati) la un nepot de frate si o nepoata al aceluiasi frate ,cei doi fiind ... (vezi toată discuția)