avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard proprietate

Buna ziua.Vecinul de la casa are un gard de lemn vai de mama lui, Nu vrea sa il reparam sau sa montam unul din beton cu cheltuieli comune(50%eu si 50% el). Casa lui fata de gard este la 2,5, iar casa mea fata de gard este de la 6-7m. La ce distanta fata de gardul lui pot sa imi montez eu un gard in paralel, pe cheltuiala mea si pentru a avea intimitate. Gardul din plasa cu stalpi. Am intrebat deoarece dintr-o discutie avuta anterior spunea ceva de hoatar 30 cm, sau ceva de genul acesta. Si daca pot sa imi montez gard, unde este prevazut acest lucru, pentru eventualitatea deschiderii unei actiuni in instanta, de catre vecin.
Cel mai recent răspuns: Bosscostelino , utilizator 09:27, 21 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Codul civil da posibilitatea fiecarui proprietar sa-si ingradeasca proprietatea.
Puteti monta noul gard, provizoriu, cat mai aproape de cel existent.
Multumesc
Mai sunt si alte pareri, avand in vedere prevederile art. 612 CCiv. ”Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizație de construire Daniel Slabu Daniel Slabu Buna ziua, Pentru cineva care poate sa ma ajute... Datorită neantelegerii cu un vecin; ori de câte ori se îmbata adresa injurii soției și copiilor mei, ... (vezi toată discuția)
Amplasarea unui panou publicitar. distanta legala alex2012 alex2012 va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca la ce distanta de gardul vecinului pot amplasa un stalp pt panou publicitar, cu fundatie de beton? (vezi toată discuția)
Gard viu Leordeanu Leordeanu Am sadit gard viu in curtea proprietatea mea la 0,15 m langa gardul deja construit de mine avand bordura din ciment ,stalpi metalici si plasa de ... (vezi toată discuția)