avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Autorizație de construire
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Autorizație de construire

Buna ziua,
Pentru cineva care poate sa ma ajute...
Datorită neantelegerii cu un vecin; ori de câte ori se îmbata adresa injurii soției și copiilor mei, am construit un panou pentru intimitate și protecție din tabla pe stâlpi de fier in beton, fără Fundație , pe terenul meu, pe lângă gardul de granituire ce despart proprietățile noastre.
Vecinul meu, ma reclamat la primărie și mi-a venit o sesizare prin care mi se impune sa demolez acest panou sub pretextul ca nu respecta limita de 60 cm fata de gardul de granituire.
Este oare nevoie de respectarea acestei “reguli” in cazul de fata ?
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:27, 15 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la primarie si explicati care este situatia.
Numai la constructia cladirilor trebuie respectata aceasta distanta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 612. -
Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic.

mergeti si discutati la primarie si daca e cazul, luati-i acordul vecinului cand e treaz..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasarea unui panou publicitar. distanta legala alex2012 alex2012 va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca la ce distanta de gardul vecinului pot amplasa un stalp pt panou publicitar, cu fundatie de beton? (vezi toată discuția)
Gard proprietate Bosscostelino Bosscostelino Buna ziua.Vecinul de la casa are un gard de lemn vai de mama lui, Nu vrea sa il reparam sau sa montam unul din beton cu cheltuieli comune(50%eu si 50% el). ... (vezi toată discuția)
Gard viu Leordeanu Leordeanu Am sadit gard viu in curtea proprietatea mea la 0,15 m langa gardul deja construit de mine avand bordura din ciment ,stalpi metalici si plasa de ... (vezi toată discuția)