avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier soldat cu victime si parasirea locului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier soldat cu victime si parasirea locului accidentului

buna seara . un prieten a avut un accident rutier soldat cu vatamare corporala avand fractura deschisa si 55 de zile de la medicul legist. prietenul meu a plecat de la locul accidentului pentru ca nu sia dat seama ca a avut accident deoarece la luat doar cu oglinda si a fost gasit cu alcolemie de 0.98 la mie in aerul respirat. ce i se poate intampla? ce trebuie sa faca? prietenul meu e cel vinovat si a fost gasit cu alcoolemie.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
salariu maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:00, 8 Decembrie 2009
Prietenul dvs a fost cel accidentat?Cine a fost gasit cu alcoolemie?Tot cel accidentat?Stie cine l-a lovit si cand s-a intamplat evenimentul?
prietenul meu ecel vinovat si a fost gasit si cu alcoolemie
Deci, din cate inteleg eu. priteenul dvs., cel cu alcoolemie 0,98, a acrosat un pieton .In urma acidentului, victima a obtinut 55 de zile ingrijiri medicale.
Conform legii, parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor legale (OU 195/2002). In cazul producerii unui accident soldat cu vatamarea corporala a unei persoane se intocmeste un dosar de cercetare penala. Apoi, pentru alcoolemia mare ete pasibil de inchisoare , de la 1 la 5 ani sau amenda penala, depinde, posibil, pentru unele circumstante atenuante sa obtina o pedeapsa cu suspendare. Si pe deasupra si anularea permisului.
Victima se poate constitui parte cuvila in vederea obtinerii despagubirilor materiale si a pagubelor morale.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune conducere sub influenta alcool Sebestien Norbert Sebestien Norbert In data de 23 feb.2011 am avut un accident soldat cu victima. Victima a avut 25 de zile de ingrijiri medicale. De producerea accidentului eu ma fac vinovat, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - ce pedeapsa ar putea primi? Deea24 Deea24 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Cumnatul meu a avut un accident saptamana asta.A condus sub influenta alcoolului,nu a avut centura de siguranta pusa,a mers cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)