avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Efectul accesiunii imobiliare
Discuție deschisă în Executare silită

Efectul accesiunii imobiliare

Buna seara.
Vă rog să mă sfătuiți cum să procedez în situația în care am câștigat procesul (apelul prin schimbarea în totalitate a hotărârii atacate iar recursul le-a fost respins prin hotărâre definitivă) prin efectul accesiunii imobiliare, dreptul de proprietate asupra garajului edificat pe terenul meu, cu acordarea către pârâți a despăgubirilor, stabilite de instanță, pentru construcția garaj. Vreau să plătesc această sumă pârâtului dar acesta îmi spune să vorbesc cu fiul lui că lui i-a dat (sau i-a vândut) tot.
1. Cum pot să plătesc această despăgubire dacă ei nu vor să-mi ia banii și nici nu cunosc contul lor bancar ca să pot depune suma respectivă? Fără această plată nu pot înscrie dreptul de proprietate în cartea funciară.
2. Pârâții trebuie să-mi plătească cheltuielile de judecată care reprezintă aproape 75% din suma pe care trebuie să le-o dau eu. Pot să le plătesc numai diferența dintre despăgubirea pe construcția garaj și cheltuielile judecătorești?
Menționez că nu am reușit să am o discuție cu ei.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: sburlea corina , utilizator 10:35, 24 Ianuarie 2020
pentru plata, incercati un mandat postal. cat despre cheltuieli, ele pot fi executate silit. compensarea celor doua sume nu e acceptabila daca in hotarare nu scrie acest lucru. dvs trebuie sa platiti cf hotararii.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesiune imobiliara boneti boneti Am primit o cerere de chemare in judecata ca parata de la o persoana careia i-am vandut un teren si o casa de paianta in 2003. Persoana cere constatarea ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin interventia accesiunii imobiliare cu privire la o constructie . panteraadi panteraadi Am un teren intravilan obtinut in urma reconstituirii dreptului de proprietate pe Legea fondului funciar pt care am titlu de proprietate din 1998 .Pe acest ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)