avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii speciale de munca..
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii speciale de munca..

Bună ziua. Am lucrat in perioada 2004- 2005, timp de 1 an fix , la Grup Feroviar Român ca mecanic ajutor de locomotiva. Am cerut adeverinta ptr. dosar pensie si mi-au dat cu conditii normale de muncă, nu speciale cum am văzut în lege ca se încadrează meseria mea. În cartea de muncă apar angajat ca mecanic ajutor. Ce pot să fac ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 21 Ianuarie 2020
Sa mai cereti o data adeverinta cu conditii speciale, justificand, din lege, incadrarea meseriei dumneavoastra. Sunt obligati sa va elibereze, daca, intr-adevar meseria se incadreaza in conditii speciale. In caz contrar, pot fi obligati de instanta de judecata sa elibereze aceasta adeverinta.
Ca sa va elibereze acea adeverinta, societatea trebuia sa obtina un aviz de la ITM pentru incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite/speciale de munca ..ati intrebat la GFR daca au asa ceva ?

Legea prevede mai multe conditii , nu se refera numai la meserie/functie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa munca-conditii speciale Vasilegheorghe1 Vasilegheorghe1 Buna ziua.Pana in anul 2001 am fost incadrat in grupa I de munca,dupa acea s-au introdus conditiile speciale si deosebite.Cat de normal este ca pana in anul ... (vezi toată discuția)
Locuri de munca incadrate in conditii speciale Enache Giorgel Enache Giorgel Buna ziua Ma numesc Enache Giorgel, sunt nascut in 1960, am lucrat ca mecanic de locomotiva din anul 1985 pana in 2009 , mi-a fost data grupa I dupa legea ... (vezi toată discuția)
Grupa speciala de munca Modern Modern Buna ziua! Ar trebui sa beneficieze de grupa speciala de munca doar mecanicii de locomotiva care lucreaza pe aceasta functie in ... (vezi toată discuția)