avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupa speciala de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupa speciala de munca

Buna ziua!
Ar trebui sa beneficieze de grupa speciala de munca doar mecanicii de locomotiva care lucreaza pe aceasta functie in unitatile SN CFR, sau si mecanicii de locomotiva care lucreaza in aceasta functie la Societati particulare cum ar fi GFR, Servtrans, Unifertrans, SC TFC etc!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 18 August 2012
Numai daca locul de munca a fost incadrat in grupa de munca pentru conditii speciale , altfel nu pot beneficia de asa ceva .. in speta, unitatile respective trebuiau sa declanseze procedura de incadrare a locurilor de munca in conditii speciale.

De asemenea, daca nu s-a facut asa ceva, sindicatele reprezentative potrivit legii sau, dupa caz, reprezentantii angajatilor in cadrul comitetului de securitate si sanatate in munca ori responsabilul cu protectia muncii pot sesiza inspectoratele teritoriale de munca, care vor dispune verificarea locurilor de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa munca-conditii speciale Vasilegheorghe1 Vasilegheorghe1 Buna ziua.Pana in anul 2001 am fost incadrat in grupa I de munca,dupa acea s-au introdus conditiile speciale si deosebite.Cat de normal este ca pana in anul ... (vezi toată discuția)
Angajat mariagu mariagu Sunt mecanic de locomotiva angajat la o societate privata din,,Romanica, ce drepturi pot obtine fata de cei de la CFR Marfa sau CFR Calatori...grupa de munca ... (vezi toată discuția)
Conditii speciale de munca.. mail_11_99 mail_11_99 Bună ziua. Am lucrat in perioada 2004- 2005, timp de 1 an fix , la Grup Feroviar Român ca mecanic ajutor de locomotiva. Am cerut adeverinta ptr. dosar pensie ... (vezi toată discuția)