avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Compatibilitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Compatibilitate

Buna ziua,
O asociatie de proprietari,a angajat un administrator (PFA).
Ulterior,Președintele asociatiei a delegat administratorul să reprezinte asociația în fața Serv Relații cu Asoc de Proprietari din cadrul Primariei, având în vedere că un proprietar din bloc a înaintat cateva petiții/sesizări către acest seviciu (solicitând verificarea unor probleme din cadrul asociației - ce au produs prejudicii acelui proprietar), precum și către Asociație (solicitând comunicarea unor informații în legătură cu asociația - având legătură cu problemele respective).
ÎNTREBARE:
Este compatibil administratorul,să reprezinte asociația în această speță ? Nu cumva devine atât persoană de execuție,cât și persoană de conducere ? Există vreo normă legală care să definească astfel de raporturi între funcțiile de conducere/execuție și compatibilitatea celui implicat ?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Gelu222 , utilizator 15:20, 22 Ianuarie 2020
ynocentta
Daca cunoasteti textul de lege care ii da dreptul presedintelui sa procedeze in a delega o alta persoana fie administrator , avocat sa il reprezinte la verificarea unor documente ale asociatiei cu ocazia controlului din partea Serviciului Relatii cu Asociatii de Proprietari , va rog sa precizati acest lucru .
Art. 57 litera ( a ) din legea nr 196 / 2018 precizeaza atributia presedintelui : " in baza mandatului acordat de adunarea generala reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu terti , inclusiv in actiune in instanta ."
El ca presedinte nu poate decide si nu are competenta sa delege pe cineva sa l reprezinte , adunarea generala nu poate sa hotarasca ca presedintele sa fie reprezentat de o alta persoana , este contrar legii
Spune ti ca legiuitorul nu a limitat dreptul presedintelui de a mandata sau delega , legea spune clar , " in baza mandatului acordat de adunarea generala reprezinta asociatia de proprietari "
Ce face in acest caz , in baza mandatului acordat , la randu lui mandateaza alte persoane ? !
Daca nu veniti cu textul de lege pe acest caz , ramane in vigoare textul din legea nr . 196 / 2018
Consider ca cei din Primaria respectiva au gresit daca au fost de acord ca presedintele sa nu fie prezent la acel control , sunt de acord sa fie asistat de un avocat , dar pe banii lui daca nu se descurca in asemenea situatii , de administrator
Poate mai sunt si alte opinii eu stiu ca daca ai alta parere , vii si cu argumente , adica texte de lege .
Exact așa am gândit și eu,având în față Legea 196/2018...
Am întrebat și aici,pentru a primi răspunsuri calificate,întrucât se va ajunge în instanță și vreau să fiu sigur pe ceea ce invoc.
Există și un RIL care include Administratorul de bloc,în categoria ”Funcționar” (Decizia nr.3/2.12.2002).
Plus,art.175 alin.(2.) NCP definește funcționarul public.

eugarizan a scris:

ynocentta
Daca cunoasteti textul de lege care ii da dreptul presedintelui sa procedeze in a delega o alta persoana fie administrator , avocat sa il reprezinte la verificarea unor documente ale asociatiei cu ocazia controlului din partea Serviciului Relatii cu Asociatii de Proprietari , va rog sa precizati acest lucru .
Art. 57 litera ( a ) din legea nr 196 / 2018 precizeaza atributia presedintelui : " in baza mandatului acordat de adunarea generala reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu terti , inclusiv in actiune in instanta ."
El ca presedinte nu poate decide si nu are competenta sa delege pe cineva sa l reprezinte , adunarea generala nu poate sa hotarasca ca presedintele sa fie reprezentat de o alta persoana , este contrar legii
Spune ti ca legiuitorul nu a limitat dreptul presedintelui de a mandata sau delega , legea spune clar , " in baza mandatului acordat de adunarea generala reprezinta asociatia de proprietari "
Ce face in acest caz , in baza mandatului acordat , la randu lui mandateaza alte persoane ? !
Daca nu veniti cu textul de lege pe acest caz , ramane in vigoare textul din legea nr . 196 / 2018
Consider ca cei din Primaria respectiva au gresit daca au fost de acord ca presedintele sa nu fie prezent la acel control , sunt de acord sa fie asistat de un avocat , dar pe banii lui daca nu se descurca in asemenea situatii , de administrator
Poate mai sunt si alte opinii eu stiu ca daca ai alta parere , vii si cu argumente , adica texte de lege .

Exact așa am gândit și eu,având în față Legea 196/2018...
Am întrebat și aici,pentru a primi răspunsuri calificate,întrucât se va ajunge în instanță și vreau să fiu sigur pe ceea ce invoc.
Există și un RIL care include Administratorul de bloc,în categoria ”Funcționar” (Decizia nr.3/2.12.2002).
Plus,art.175 alin.(2.) NCP definește funcționarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)
Contractele asociatiei de proprietari - legea 196 din 2018 florin555 florin555 Buna ziua, As avea o intrebare legat de cine semneaza contractele asociatiei de proprietari in contextul noi legi 196 din 2018 ? Ma refer la contracte de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate angaja un avocat de catre asociatia de proprietari ... cerban cerban Cum se poate angaja un avocat de catre asociatia de proprietari intr un dosar cu un rauplatnic! (vezi toată discuția)