avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident vatamare din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident vatamare din culpa

Buna seara ! Acum cateva seri am avut si eu un incident. Ma intorceam spre casa si intr-o curba am pierdut controlul masinii, am intrat pe contrasens si am lovit un automobil in urma caruia soferul a fost accident si a ajuns la spital. Tin sa precizez ca am avut cu 30-40 de km peste limita legala. Șoferul are nevoie de 3 saptamani de spitalizare. Ce pot pati ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020
Andrei29292, utilizator
incadrarea juridica se stabileste la final, dupa o expertiza medico-legala a partii vatamate. In functie de ingrijirile medicale ale acestuia (zilele de spitalizare sunt diferite de zilelele de ingrijire medicala).
Daca vor fi mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale se formeaza dosar penal. In cadrul procesului penal, parte vatamata se constituie parte civila pentru a va putea cere daune.
Daca vor fi mai putine, ramaneti doar cu contraventia reglementata de codul rutier; dar persoana vatamata se poate indrepta impotriva dvs. pe cale civila pentru a va cere daune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a deschis dosar penal si s-a inceput urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Daca persoana vatamata nu depune plangere impotriva dvs sau daca depune plangere dar nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau o alta consecinta prevazuta de art. 194 alin. 1 Cod penal, se va dispune clasare.
Pentru daune, persoana vatamata se poate adresa instantei civile.
Daunele le plateste asiguratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier alana27 alana27 Acum o luna de zile parinti mei au avut accident de masina,masina o conducea cumnatul meu si alaturi de el a fost nepotul meu,in spate erau parinti mei. A ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Procedura despagubire victima accident rutier croivali croivali pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut ... (vezi toată discuția)