avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar maxim de ore /luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar maxim de ore /luna

poti stabili programul de lucru la 214 ore/luna? ( asta inseamna in medie 10 ore pe zi, 5 zile pe saptamana)
Cel mai recent răspuns: Diana Roibu , utilizator 22:28, 11 Septembrie 2006
Poti sa stabilesti un asemenea program cu conditia sa nu fie unul perpetuu. Trebuie sa te incadrezi in maximul de 48 ore pe care Codul Muncii il prevede:
Art. 111. - (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 3 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Intelegerea dintre angajator si salariat cu privire la depasirea duratei maxime a timpului de munca (prevazuta de art.111 cod. mun.) este lovita de nulitate, aspect ce reiese din interpretarea alin. 2 al art. 118 din cod. mun. O asemenea durata de lucru ar fi posibila doar in cazul unui cumul de contracte, cod. mun. facand referire, sub acest aspect al duratei maxime de lucru, doar in cazul unui singur contract.
cat este de legal ca angajatorul sa iti stabileasca programul de lucru 9 ore pe zi, 5 zile pe saptamana plus 4 ore si jumatate sambata? Asta fara sa se plateasca sporuri, sau sa se ofere compensatoriu zile libere. Ba din contra , sa nu primesti salariul din contractul de munca pe motiv ca nu s-a realizat targetul? si sa ti se intocmeasca pontajul pe 8 ore?
Ce ii ramane de facut unui salariat are lucreaza 26 zile pe luna si primeste sal diminuat, adeserori minimul pe econonie + bonuri? Cred ca este o practica des intalnita, insa ar trebui stopata!!
Asta cam asa e.Si eu lucrez de la 7:30 dimineata pana la 17 sau chiar 19 seara zilnic,inclusiv sambata,uneori fiind chemati chiar si duminica pentru efectuarea unor inventare...Cand scap mai repede ma simt in al noualea cer.Iar asta nu se intampla fiindca este chiar atat de munca,ci pentru ca sefii nu sunt organizati si te mai incurca si pe tine.Cineva ar trebui sa le puna odata capat la toti nenorocitii astia pe la care lucram,ca asa nu se mai poate,e prea mare bataie de joc.
Buna seara! s-a mai pus aceasta problema fara nici un rezultat. poate voi spune o timpenie avind in vedere ca habar nu am de legislatie dar........nu s-ar putea face ceva de genul "asociatie; un birou legal ...)sau eu stiu cum Dumnezeu ii zice, oricum ceva care sa-i mai tina in friu pe acesti patroni nenorociti? sint multi tineri care muncesc de dimineata pina seara pentru un amarit de ban si se trezesc peste citiva ani ca a trecut tineretea pe linga ei fara sa o observe. nu mai spun ca nu sint angajati in functie de pregatire, se trage pe ei fara mila . pacat!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare kamiutz kamiutz Este normal ca o persoana sa ajunga sa faca 60/70 ore suplimentare / luna? Evident sunt platite ca premii ca sa nu aibe probleme dar daca denunt acest lucru ... (vezi toată discuția)
Orele de garda in afara programului normal de lucru (medici) Cadrian70 Cadrian70 OMS 2005 stipuleaza ca orele de garda nu sunt ore suplimentare. Orele de garda din afara programului normal de lucru conform Codului Muncii sunt ore ... (vezi toată discuția)