avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar maxim de ore /luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar maxim de ore /luna

poti stabili programul de lucru la 214 ore/luna? ( asta inseamna in medie 10 ore pe zi, 5 zile pe saptamana)
Cel mai recent răspuns: Diana Roibu , utilizator 22:28, 11 Septembrie 2006
poti stabili un astfel de prgram cu conditia sa il compensezi cu timp libe prin perioadele neaglomerate - de ex. un asemenea program ar fi viabil in sectoarele agricultura si constructii, cind vara se munceste zi lumina, iarna se sta si se ponteaza 8 ore. nu stiu despre ce anume este vorba, nu ai precizat.

adevarul este insa ca cei mai multi dintre noi muncim 12-14 ore pe zi si asta a ajuns sa ni se para normal. probabil ca mai "normal" este pentru cei care primesc un salariu bun pentru asta, pentru ceilalti probabil ca este doar "exploatarea omului de catre om". Nu, nu e normal, si din pacate la noi nu se intimpla nimic deocamdata. In tarile mai civilizate ora 19:00 ca ora de plecare acasa este intr-adevar o problema, unde mai pui ca se si plateste ca ore suplimentare timpul muncit.

nu vad o solutie pentru moment. pretul muncii in Romania (rata orara a unui muncitor) este mult scazuta comparativ cu cea a unui muncitor dintr-o tara "civilizata" din Europa, insa bugetele companiilor nu tin cont de asta. In general se bugeteaza acealeasi sume fara a se tine seama de conditile locale. Concluzia, una singura: noi trebuie sa muncim mai mult (la rate mult mai mici) pentru a realiza acelasi buget ca o societate dintr-o tara europeana. Nu cred ca mai apucam noi sa traim la propriu protectia sociala din Franta, dar pe de alta parte, sa vedem si partea plina a paharului - muncitorii din America au doar 10 zile lucratoare (asta prin lege) concediu de odihna anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare kamiutz kamiutz Este normal ca o persoana sa ajunga sa faca 60/70 ore suplimentare / luna? Evident sunt platite ca premii ca sa nu aibe probleme dar daca denunt acest lucru ... (vezi toată discuția)
Orele de garda in afara programului normal de lucru (medici) Cadrian70 Cadrian70 OMS 2005 stipuleaza ca orele de garda nu sunt ore suplimentare. Orele de garda din afara programului normal de lucru conform Codului Muncii sunt ore ... (vezi toată discuția)