avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot păți 4 minori care au tâlharit un alt minor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot păți 4 minori care au tâlharit un alt minor?

Cand se întorcea de la scoala fiul meu in varsta de 15 ani a fost jefuit si lovit de 4 minori care i-au furat tel pe care l-am recuperat de la faptasi ,dar copilul meu a suferit o traumă acum este speriat ce as putea face pentru ca faptasi sa plateasca penal.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DanielaCi , utilizator 01:30, 31 Ianuarie 2020
Dacă au peste 14ani și în urma bexpertizei psihiatrice rezulta ca au avut discernamant la momentul săvârșirii faptei, acestora li se vor aplica una din masurile educative, raportat la circumstanțele lor personale. Dacă au sub 14 ani, nu răspund penal, se vor lua masuri de protecție prin Direcția pt protectia copilului. Cert este ca trebuie sa formulați plângere penala.
Trebuie sa depuneti plangere penala. S scoateti si CML.
Ati sesizat atunci politia prin 112?
Nu am sesizat prin 112,am fost direct la secție, s-au luat declaratii,au făcut reconstituire si am demarat procedurile in judecata.
Am recuperat telefonul pe care îl furase ,dar de la MEDICINA LEGALA NU AM PUTUT SCOATE MAI NIMIC ,nu a avut copilul nici un semn ,dar a suferit o traumă si am cerut daune morale si cam atat as mai putea susține si cererea pentru altceva si vreau sa stiu daca minori care mi-au tâlharit copilul,în condițiile care au 14 ani ,ce pedeapsă li s-ar aplica si daca as avea câștig de cauză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare minor paula38 paula38 Buna ziua,problema mea este urmatoarea in data de 1iunie un vecin 45 de ani mi-a lovit fetita de 14 ani cu piatra in picior dupa ce in prealabil a hartuit-o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stamatiadis stamatiadis buna dimineata va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa se poate da unui minor, 14 ani, pentru furt calificat? suma este mica-17 ron. cum poate fi protejat copilul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal minor pentru vatamare corporala ion74 ion74 Buna ziua Sper să mă ajutați în cunoașterea și rezolvarea unei probleme. Este vorba despre un minor care fără intenție când se plimba cu bicicleta ... (vezi toată discuția)