avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de risc maternal

Buna seara, as dori sa aflu daca voi beneficia de concediu de risc maternal platit, in conditiile in care lucrez de doar 3 luni la actualul loc de munca si sunt gravida in 7 luni. Mentionez ca inaintea acestui job am lucrat in UK, deci nu am continuitate in Romania. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Amaia27 , utilizator 17:12, 6 Februarie 2020
Concediul de risc maternal se acorda numai in anumite situatii ...

Detalii
[ link extern ] /

Intrunesc toate conditiile necesare, conform rapprtului de risc trebuia sa-mi fie schimbat locul de munca, dar nu a fost iar sarcina este cu iminenta de avort...
Concediul și indemnizația de risc maternal se acordă fără condiție de stagiu de cotizare.

In speta, puteti beneficia de asa ceva.
Tocmai am primit un nou raport de informare privind protectia maternitatii la locul de munca de la medicina muncii( intocmit in baza scrisorii medicale de la medicul specialist care indica concediu de risc maternal) in care este stipulat printre altele faptul ca : "avand in vedere cele mentionate la punctele 1-7 , medicul de medicina muncii recomanda concediul de risc maternal pe o perioada de 120 de zile (pana cel mult in a 63-a zi anterioara datei estimate a nasterii copilului), pana la eliminarea riscului pentru evolutia sarcinii, sanatatiifatului sau sanatatii gravidei. Mentionez faptul ca acest raport a fost eliberat pe 4.02.2020 iar acele 63 de zile pana la nastere se inplinesc astazi, intrucat voi naste intre 17-20.04.2020. Mentionez faptul ca eu doresc sa renunt la concediul prenatal intrucat nu indeplinesc stagiul de cotizare iar compania nu-mi poate schimba locul de munca conform prezentului raport spunand clar faptul ca angajata gravida NU poate ramane la locul de munca. ce pot face pentru a beneficia de concediu de risc pana la momentul nasterii. va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Amaia27 Amaia27 Tocmai am primit un nou raport de informare privind protectia maternitatii la locul de munca de la medicina muncii( intocmit in baza scrisorii medicale de la ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Bianca_vlasin Bianca_vlasin Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - ... (vezi toată discuția)
Cine acorda concediul prenatal? danut_pisicut danut_pisicut Este adevarat ca medicul de familie nu poate acorda concediu prenatal mai devreme de 7 luni si 10 zile in baza recomandarii de catre medicul ginecolog al ... (vezi toată discuția)