avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tulburarea linistii publice atat noaptea cat si ziua
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tulburarea linistii publice atat noaptea cat si ziua

Buna ziua,

Am langa mine un apartament unde cu regularitate locatarii din el ma deranjeaza prin ascultarea de muzica, rasete, vorbit foarte tare, strigate, troncanituri, bocanituri, activitati cotidiene in toiul noptii (in special curatenie).
Toate aceste zgomote uneori nu au intesitate mare, dar suficienta cat sa ne faca noaptea un calvar. Au inceput sa se stranga nopti la rand de deranj incat oboseala incepe sa isi spuna cuvantul atat asupra mea cat si a familiei, mai ales ca avem un copil mic.
Tot aceste zgomote se aud si ziua. Nu sunt absurd, ziua ai activitati care inevitabil fac zgomot, dar muzica, strigatele, urletele?
Pe timpul noptii am chemat politia de nenumarate ori, insa nicioadata nu s-a lasat nici macar cu un avertisment. De multe ori nici nu le deschid usa politistilor. Mai ales ca in apartament tot cu regularitate se schimba locatarii.
Am facut o reclamatie scrisa la sectia de politie, dupa doua saptamani am sunat sa vad in ce stadiu este, ne mai suportand zgomotele vecinilor. Raspunsul sectiei de politie a fost, avem termen 30 zile sa solutionam cazul.
Chiar si cu reclamatia depusa, tot am sunat la politie pe timpul noptii, apelurile mele repetate la politie pot fi considerante abuzive?
Pe timpul zile ce pot face, daca deranjul este si in afara orelor 13:00-14:00?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:22, 2 Februarie 2020
Daca se tot schimba locatarii puteti notifica proprietarul prin posta cu confirmare de primire si daca nu va intelegeti pe cale amiabila puteti deschide actiune in instanta.
In conditiile in care proprietarul inchiriaza apartamentul in regim de hotel puteti sesiza ANAF in scris, cu confirmare de primire.
La sesizarile facute la politie, daca nu primiti raspuns scris puteti merge in audienta la inspectorul sef al IJP sau face o sesizare scrisa in atentia acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini insuportabili, violenti catalinrcd catalinrcd De 2 ani familia mea este deranjata de locatarii apartamentului de deasupra noastra. S-a mutat un individ la sfarsitul anului 2020 si locuieste aici cu iubita ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii galmel galmel Stimati Domni/Doamne, Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient. Locuiesc ... (vezi toată discuția)