avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedezbatuta

Bunicul meu a murit in dec 1984.In urma decesului nu s-a făcut succesiunea.Daca între timp unul din cei 5 frați ai mamei,deja mort,a demolat casa care era pe un teren mai mare de 5000 m pătrați;întrebarea mea este acum dacă și cum se mai poate face succesiunea.
Pe lângă terenul intravilan exista și teren destul extravilan,pe care și l-au trecut in acte ca teren moștenit numai 2 doi dintre cei cinci copii ai defunctului.
Unul dintre ei in 2011 a vândut tot pământul aferent titlului de proprietate cu excepția celui care figura ca și moștenire,știind ca nu era făcută succesiunea.
Acum moștenitorii celor doi au pus in vânzare,poate chiar au vândut pământul pt care nu s-a făcut succesiune.
Menționez ca dintre cei cinci frați mai este in viața numai mama mea și o cumnata,restul nepoți.
Mama mea ,dar și verișorii mei vrea sa își revendice drepturile.Se mai poate?
Cel mai recent răspuns: m50maria , utilizator 14:55, 8 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate, dar de 35 de ani ce-au asteptat?
Bunicul ce acte de proprietate a avut?

"Pe lângă terenul intravilan exista și teren destul extravilan,pe care și l-au trecut in acte"
Si l-au trecut cum? Ce denumire poarta actul mai exact?

"Unul dintre ei in 2011 a vândut tot pământul aferent titlului de proprietate"
Titlul de proprietate pe numele cui?
Desigur ca a avut acte de proprietate pe casa și terenul aferent ei cât și pe pământul agricol,extravilan.Numai ca băieții au considerat ca numai ei sunt cei care pot dobândi drept de moștenire după tata a tot și toate,excluzând surorile.
Mama a fost pacifista pana la “vânzare”.Eu personal am văzut in aug 2011 in primărie titlul de proprietate al unuia dintre unchii mei unde era specificat moștenire de la.,,,(tatăl sau).
Nu a vândut atunci.Numai acum ,ginerele sau s-a gândit sa facă acest lucru,dându-le pontul și altor verișori de la celălat unchi ca pot vinde.
Nu știu cum pot face asta,fără ca succesiunea sa fie făcută.
Băieții au făcut legea..,.mostenim fără acte/succesiune;au beneficiat de sprijinul primarului din 90-92 de a-și trece in titlul lor pământ moștenire.Primar,ruda cu familia bunicului...,asa ca in România,țara tuturor posibilităților.
Acum cei care au pus in vânzare, ori au vândut f recent sunt exact oameni care au lucrat in MAI,justiție.
Eu am fost incitata de verișorii din partea feminină a mamei pt dezbatere,dar cât mama e in viața eu nu am niciun drept.Mama e bolnava neplasabila, iar ei nu au bani...
E vb de orgoliu,iar acum neputincioasa de mama nu vrea sa beneficieze de întreaga avere a tatălui ei urmașii care nici nu l-au cunoscut,ajutat,vizitat pe tatăl ei.
Legea e la fel pentru toți. Oricare dintre ei ar fi putut depune cerere pentru eliberarea unui titlul de proprietate in baza Legii nr 18/1991.
Băieții au facut-o si acum dețin titluri de proprietate. Mama dvs a fost "pacifista". (În contextul de fata însemnând că a stat în pasivitate, putand la fel de bine să obțină un titlu)
Si da, din punct de vedere legal sunt proprietari cu acte în regulă și pot vinde.
Nu are legatura nici tara, nici România, nici primarul, ci oamenii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
raluk0207, utilizator
Sa înțeleg ca acum chiar nu mai e nimic de făcut?
Hm...Nu prea.

Alte discuții în legătură

Succesiune Panici Doinita Panici Doinita In anul 2006 tatăl si unchiul meu au făcut succesiunea dupa bunica mea.A fost împărțit doar pământul extravilan in mod egal. Casa părintească cu ... (vezi toată discuția)
Partaj titlu de proprietate DA2011 DA2011 Buna ziua In 1988 am cumparat partea care ii revenea unchiului meu din mostenirea bunicilor mei(o casa la tara si terenul ... (vezi toată discuția)
Legea lupu mante23 mante23 Buna ziua, As avea o intrebare. Imediat dupa aparitia Legii Lupu, unchiul mamei mele a solicitat punerea in posesie pentru un teren intravilan+ casa bunicii ... (vezi toată discuția)