avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass din dobanzi bancare -Declaratia unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass din dobanzi bancare -Declaratia unica

Cum se calculeaza CASS din dobanzi bancare ca sa pot vedea daca depasesc sau nu plafonul de 12 salarii minim brute ? Din dobanda neta cumulata a depozitelor (dobanda bruta scazand impozitul ) sau din dobanda bruta a lor? In codul fiscal se specifica din dobanda incasata,Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DEBRA , utilizator 09:37, 10 Februarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din dobanda bruta scazand impozitul adica efectiv ca ati incasat in cont ca dobanda.
Va multumesc frumos. Asa am inteles si eu din codul fiscal insa o sefa de birou de la Adm.financiara de care apartin mi-a spus ca la calcul se foloseste dobanda bruta[ fiindca impozitul nu este cheltuiala deductibila ca sa se scada si chiar nu mai stiu ce sa cred.Cu stima
Intradevar, in declaratia unica se trece venitul brut, inainte de impozitare.
Ceea ce spuneti era valabil in 2017.Pe mine ma interesa pentru 2019 unde apare notiunea de
"venit incasat" .De la o banca nu incasam dobanda bruta.
Cei care retin impozit la sursa (deci, si bancile pentru dobanzile platite) trebuie sa comunice anual, conform legii, venitul brut si impozitul retinut.

De asemenea, fiecare persoana fizica care obtine venituri din alte surse decat salariul trebuie sa le cuantifice, sa le insumeze si sa constate ca, daca a depasit plafonul, datoreaza si contributia de sanatate, CASS.

Intradevar, in declaratia unica nu apare termenul "venit incasat" pentru ca e o declaratie care se refera la un impozit si o contributie al caror calcul nu se raporteaza la acesta.

Asta nu inseamna ca venitul care a determinat incasarea este neimpozabil.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
Iulian MANEA, Contabil

Alte discuții în legătură

Stabilire cass pe venituri din investitii pf nesalariat Alo2016 Alo2016 Veniturile din dobanzi se iau in calcul ca suma efectiv incasata (banca retine impozitul de venit)? Obligatiunile de stat ale Romaniei sunt neimpozabile - ele ... (vezi toată discuția)
Dobanzile bancare ptr stabilirea cass din venitul din investitii Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am 2 intrebari. 1) In determinarea venitului din investitii ptr stabilirea CASS se tine cont de dobanzile brute sau cele nete - efectiv incasate de ... (vezi toată discuția)
10% din plafonul de 12 salarii sau din 10% din valoarea dividendelor? virgilbrd77 virgilbrd77 Buna ziua! Va rog un exemplu de calcul al impozitului CASS datorat in urma unor dividende cu valoare de 50000 lei. Asociatul are impozitul achitat pe cele 12 ... (vezi toată discuția)