avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli petitionare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli petitionare

Buna ziua,
1 - Cheltuielile Asociatiei de Proprietari,aferente emiterii unor raspunsuri la petitiile unui proprietar din bloc (redactare inscrisuri, deplasare la Primarie, consiliere juridica,etc.) se pot include la intretinerea acelui proprietar,sau intra in cheltuielile asociatiei ?
2 - Proprietarul din bloc,ce nu doreste sa devina membru in asociatia de proprietari, poate fi obligat sa faca cerere in acest sens,pentru a deveni membru ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gelu222 , utilizator 13:59, 10 Februarie 2020

1. Cheltuielile specificate de catre dvs. sunt scheltuieli administrative si se repartizeaza tuturor proprietarilor din as. prop.
Este posibil ca in Statutul as. prop. sau poate in Regulamentul intern sa fie prevazut altfel, insa in mod normal, aceste cheltuieli, ca de altfel sunt foarte mici, trebuie incluse in cheltuieli administrative si repartizate tuturor proprietarilor.

2. Daca nu doriti sa fiti membru in as. prop. NU va obliga nimeni sa va inscrieti, insa atentie: o sa aveti aceleasi obligatii ca si ceilalti vecini, membri sau nemembri in as. prop., nu o sa puteti fi ales in functii de conducere, la sedinte, AG, nu puteti vota.
Cititi drepturile si obligatiile menbrilor unei as. prop. prev. in Legea nr. 196/2018 - privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.
Succes!
Va multumesc pt raspuns. Nu gasesc unde se specifica faptul ca astfel de cheltuieli sunt comune. Imi puteti mentiona un art din L 196/2018 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile administrator președinte, cenzor comitet executiv CRS defence CRS defence As dori sa ies din asociația de proprietari că membru cu toate că dețin un apart.in bloc cum as putea sa fac acest lucru? As dori sa știu dacă ies ca ... (vezi toată discuția)
Votul pentru regulamentul condominiului: au acest drept și proprietarii care nu sunt membri ai asociației? casutza casutza Buna ziua, Am urmatoarea nedumerire si va rog frumos sa ma sprijiniti cu o clarificare pe legea asociatiilor de proprieari 196/2018, privind votul pe ... (vezi toată discuția)
ce cheltuieli trebuie sa platesc? popabc popabc va rog frumos spuneti-mi daca pot sa ma retrag de la Asociatia de locatari, deoarece nu am semnat pentru a fi membra. Locuim in apartamentul socrilor care au ... (vezi toată discuția)