avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale soției
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale soției

Este posibil în instanță soția sa ceara daune morale 100. 000 lei pentru o palmă aceasta plecând de acasă cu un alt bărbat, apoi deschizând acțiune de divorț?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:24, 11 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate cere daune morale, motivând trauma fizică, care a necesitat 7 zile de îngrijiri medicale-înseamnă că palma dvs. este cam grea - şi umilinţa de a fi eroina unui scandal cu martori; dar suma cerută este exagerat de mare, consider că dacă i se admite acţiunea, daunele morale se limitează la xmii lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

In cauzele de divort, daca este solicitat divortul din culpa exclusiva, instanta de judecata poate dispune acordarea unor despagubiri, daca este sunt intemeiate.

Acestea sunt acordate in virtutea raspunderii civile delictuale.

Trebuie demonstrat, insa, un prejudiciu cert, sau determinabil in viitor, o legatura de cauzalitate intre forma de vinovatie si actiunile realizate.

In probatiune ,poate fi administrat orice mijloc de proba.

Totusi, suma de bani mentionata de dumneavoastra este una exorbitanta.

Poate ca instanta va acorda o suma de bani cu titlu de despagubiri, insa aceasta va avea o valore derizorie, infima, in situatia expusa de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O parere AlinaM23 AlinaM23 Buna ziua , o intrebare , am fost lovita de catre un coleg de lucru in timpul lucrului, am dovezi (camerele de supraveghere de pe magazin ) cum ca el ma lovit ... (vezi toată discuția)
O parere AlinaM23 AlinaM23 Buna ziua , o intrebare , am fost lovita de catre un coleg de lucru in timpul lucrului, am dovezi (camerele de supraveghere de pe magazin ) cum ca el ma lovit ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu un sfat badrian1 badrian1 Buna ziua ! Eu sunt agent de paza la o firma de paza din Craiova , ma aflam in serviciu la un bar .In jurul orei 3:30 am vazut doua persoane certanduse am ... (vezi toată discuția)