Buna ziua.mama mea are o pensie de 704 lei.pensia minima.are o datorie de 2900 de lei catre EOS KSI Romania,care printr-un executor judecatoresc a infiintat o poprire la casa de pensii botosani de unde primeste mama pensia.as vrea sa stiu si eu care este valoarea legala a retinerilor care se pot face lunar din pensia mamei,intelegand ca se poate popri o treime din suma ce depaseste 532,5 lei care este jumatate din salariul minim net pe economie,ar trebui sa se urmeze calculul urmator:1065:2=532,5. 704-532,5=171.5,din care o treime adica 57,16667 e corect calculul?
am inteles dar Casa de pensii are temei legal sa ignore prevederea de a retine 1/3 din diferenta si sa ia 1/3 di toata pensia?atunci ar fi 704/3=234,66667 si in cazul asta tre sa faca o contestatie la executare...corect?
Din comoditate și ignoranță, Casa de Pensii motivează că pune în aplicare procentul stabilit de executorul judecătoresc.
Nu are o bază legală CPP, dar se disculpă pe motiv că are calitatea de terț poprit, și se conformează încheierii trimise de executor.
Executorul când trimite ÎNCHEIEREA, nu știe ce cuantum de pensie are debitorul.
Deci, în caz de poprire cu încălcarea legii, singura șansă este contestația la executare.
Poprire
vyoletta
indemnizatia de sot supravietuitor poate fi poprita?mama mea primeste pensia de urmas dupa tata 374 lei si indemnizatia de vaduva de 113 lei intr-un cont ... (vezi toată discuția)