avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate părintească in comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate părintească in comun

Bună ziua!Doresc sa stiu dacă in urma divorțului prin conventie încheiata in procedura divorțului cu copii minori a fost stabilit ca autoritatea părintească sa fie exercitată în comun cu locuința stabilită la mama la adresa specificată,aceasta a luat copiii fara acordul meu si s a mutat la 400 de km distanță,dacă a încălcat vreo lege,si ce pot face in acest sens avand stabilit program de vizită in toate weekendirile,14 zike de vacanta,concediul de odihnă si sărbătorile legale,ingreunandu mi astfel exercitarea autoritatii părintești .Specific ca această schimbare nu a fost făcută in interesul superior al copiilor si ca se încearcă o îndepărtare vizibilă a copiiilor fata de mine si părinții mei,aceștia ne mai răspunzând la mesaje sau tel decât destul de rar si atunci invocand mereu ca fac teme,duș sau stau la masă. Mentionez ca unul din copiii are stari de anxietate vizibile (vomă,agitație,sufocare si dureri de cap)in momentul in care este cu mine dupa ce il sună mama lui. Specific ca am avut copiii in vacanta de iarna.si au fost foarte bucuroși si fericiți in preajma mea si a rudelor mele.Ea a deschis un proces pt schimbarea domiciliului iar in instanta in urma audierii copiiilor si interogatoriului nostru au fost trimiși pentru evaluare psihologică la specialiști din cadrulDgaspc.Intrebarea mea este,dacă prin acțiunea ei de a schimba locuința si scoala copiiilor fara acirdul meu,a comis o ilegalitate?Si dacă da,in baza carei legi?si ce pot face in acest sens?ea deja a plecat cu copiii.doresc sa revină de unde a plecat sau daca aceasta nu e posibil,sa actionez in judecata prin impiedicare exercitării autorității părintești.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
Mariana dmd, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 20:22, 12 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la avocat si spuneti-i lui ce doriti si va stii ce are de facut.
Va mulțumesc frumos pentru ajutorul si timpul acordat

gi-jane2 a scris:

Mergeti la avocat si spuneti-i lui ce doriti si va stii ce are de facut.

Oricând puteţi angaja avocat.
În privinţa necompetenţei teritoriale, în condițiile în care această excepție nu este invocată de către pârât, instanța învestită nu o poate invoca din oficiu, aceasta rămânând competentă să soluționeze cauza. Sunteţi la al 3-lea termen, excepţia trebuia s-o invocaţi, conform legii, în întâmpinare.
În principiu, nu se admite cererea de expertiză psihiatrică pentru adulţi în procesele civile.
Legea 272/2004 prevede necesitatea acordului ambilor părinţi pentru schimbarea domiciliului copiilor care îngreunează relaţiile personale părinte nerezident-minori, dar nu prevede sancţiuni.
Pe de altă parte, aceeaşi lege stipulează că în cazul neînţelegerilor dintre părinţi, instanţa este cea care tranşează disputa, fază în care vă aflaţi acum dvs.
Copiii sunt afectaţi de despărţirea dintre dvs., ei sunt în situaţie dificilă, ei suferă, starea copilului descrisă de dvs. este efectul somatizării traumei psihice prin care trece.
In practica este corect a se proceda așa cum a procedat ea.
Ilegal este ceea ce se sancționează legal iar, in speță, fara sancțiune juridică nu se poate vorbi cu temei de ceva ilegal.

Trebuia să va angajați avocat imediat daca vroiau sa ii creați probleme juridice deoarece ati pierdut apărați juridice care ar fi putut fi foarte eficiente.
Încă va puteti apara dar in conditii mult mai.restrictive sub aspect juridic.

Daca ar fi sa ne întoarcem în timp, ar fi trebuit sa va angajați avocat inca de cand ati fost la notar in ciuda faptului ca notarii spun la oameni ca nu oe trebuie avocat la notar pentru ca se ocupa ei.
Este un alt caz care genereaza grave neînțelegeri dupa ce omul merge la notar fara avocat.
Sunt.foarte multe cazuri care se lasă cu judecati dupa ce omul merge la notar.
Eu am atras atenția, in repetate randuri, asupra acestui aspect dar oamenii nu sunt atenți la atentionarile mele sau ale altor.colegi avocați pe aceste probleme.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Faceți executare silită a hotărârii și faceți și o cerere prin care să solicitați ca locuința copiilor să fie stabilită la dvs.

Mariana dmd a scris:

Deci mai pot pune avocat acum dupa 3 termene? Cum pot sa fac?As dori totusi sa fac o cerere de incocare exceptie necompetenta teritoriala deairece ea are domiciliul in aceeasi localitate cu mine.Pot cere asts instanței in care se judeca procesul?cand si cum pot cere pana pe 27 feb 2020 sa ma reprezinte un avocat?

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului dianasavu dianasavu Fiica mea a inaintat proces de divort,s-a mutat impreuna cu cei doi copii minori inlocuinta parinteasca,si-a schimbat cartea de identitate,a transferat copii ... (vezi toată discuția)
Autoritate părintească exercitată în comun: părintele rezident poate schimba școala și locuința minorului fără acordul celuilalt părinte? Ciprian Marica Ciprian Marica În cazul custodie comune a unui minor părintele la care locuiește minorul poate schimba scoala si locuinta minorului fără acordul celuilalt părintele?Vă ... (vezi toată discuția)
Mutarea de catre mama a copilelor de la scoala Gabi 72 Gabi 72 Buna ziua sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei a rezultat 2 fetite. Fata cea mare de atunci locuieste cu mine,intre timp mai precis anul acesta si ... (vezi toată discuția)