avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ipoteca ilegala?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ipoteca ilegala?

in cazul in care banca a cesionat un credit ipotecar catre o alta banca (nu catre un recuperator), fara ca debitorii sa aiba habar de acest fapt, dar a pastrat ipoteca asupra imobilelor cel putin 10 ani fara a mai detine si creanta este legal?
dar daca si in prezent, de peste 12 ani, tot respectiva banca detine ipoteca, desi banca de 2 ani nu mai exista, fiind radiata?
ce se poate face pentru ridicarea ipotecii?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:10, 12 Februarie 2020
Contractul de ipoteca este accesoriu contractului de credit si garanteaza indeplinirea obligatiilor asumate de debitor prin acest contract. Daca a fost cesionata creanta ce rezulta din contractul de credit, toate drepturile, inclusiv cel de a cere executarea silita in baza ipotecii ,se stramuta asupra cesionarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Executare silita constantin17 constantin17 Se scoate la licitatie 1/2 dintr un imobil pentru o datorie cesionata la o firma de recuperare de catre un executor judecatoresc exista si o ipoteca bancara cu ... (vezi toată discuția)