avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Pentru pasaport minor nascut in Italia
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Pentru pasaport minor nascut in Italia

Trebuie sa fac pasaportul minorului de 12 ani,avand un pasaport expirat. Tatal copilui roman, nu vrea sa vina personal la consulat cu noi pentru ai face pasaportul. Noi santem divortati in Italia. Exista o foaie pe care el o poate completa di cu actele lui in fotocopie sa il pot face eu la Torino la consulat? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 21:53, 8 Aprilie 2020
tatal poate imputernici pe cineva care sa se prezinte in locul lui la Consulat, daca serviciul de pasapoarte este disponibil acolo sau Consulatul ofera astfel de servicii
daca nu, puteti suplini acordul tatalui printr-o ordonanta presedintiala care se judeca acolo unde se afla minorul in fapt.(procedura de urgenta- bineinteles trebuie sa justificati urgenta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor roman cu domiciliul in italia Albertodora Albertodora Pasaport roman cu domiciliul in Italia pentru minor in urma divortului parintilor,sentinta in care s-a decis autoritate esclusiva a mamei ,domiciliul fiind la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor din afara casatoriei aadynna aadynna se poate introduce o cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintare minor din afara casatoriei? (vezi toată discuția)