avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna ziua.daca lucrez in strainatate.tara membru UE si revin in tara in ultima luna de sarcina si voi naste in romania si voi ramane beneficiez de indemnizatia de copil pana la 2 ani?multumesc
Cel mai recent răspuns: Emilia2007 , utilizator 08:37, 14 Februarie 2020
Daca in cele12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Doream sa raman sa lucrez in strainatate pana in luna a 8 de sarcina si sarevin in romania.dar inteleg ca nu se poate.ce perioada trebuie sa lucrez in romania pentru a beneficia?multumesc pt timpul acordat
Potrivit practicii AJPIS, minim o luna dinaintea nasterii copilului.
Multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Alina Serbanoiu Alina Serbanoiu Buna ziua numele meu este Alina!! Am și eu o nelămurire, pot beneficia de indemnizația de creșterea copilului dacă am doar 2 luni lucrate in România ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal Andreea Veres Andreea Veres Am nascut in Anglia gemeni,sunt si studenta si am hotarat ca sotul sa se intoarca in tara cu copii. Intrebarea este: poate el aplica pentru concediu postnatal ... (vezi toată discuția)
Concediu de creștere a copilului Marso Marso Am lucrat în România 12 ani, de un an lucrez în Germania dacă ma întorc în România cine îmi plătește concediu de creștere a copilului? Statul roman ... (vezi toată discuția)