avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutoare acordate angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutoare acordate angajatilor

Buna ziua,
in anii 2010-2011 am avut ultimul contract colectiv de munca la nivel de unitate.
Dupa 2011, datorita faptului ca unitatea nu a mai incheiat CCM, conducerea impreuna cu reprezentantii sindicatului au incheia o minuta prin care se mentineau ajutoare acordate salariatilor prin CCM, dupa cum urmeaza:
A) salariatii care se pensioneaza primesc o indemnizatie egala cu cel putin 2 (doua) salarii de baza avute in luna pensionarii;
B) 2 (doua) salarii medii de baza pe unitate, platite de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu de baza pe unitate;
C) 1 (un) salariu mediu de baza pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I, II si socrii
D) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 4 (patru) salarii medii lunare de baza pe unitate;
E) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin 3 (trei) salarii medii lunare de baza pe unitate.
F) Acordarea sporului de 15% la salariul de baza, reprezentand spor de doctorat
G) salariul mediu pe unitate va fi calculat aferent lunii anterioare.

Anul acesta unitatea are Regulament Intern in care au fost prinse si aceste ajutoare .

Intrebarea mea este urmatoarea: putem mentine si acorda aceste ajutoare pentru salariati in continuare sau sunt interzise prin lege? Daca sunt interzise, puteti sa-mi specificati si legislatia in baza carora nu se mai acorda?

Va multumesc anticipat.
Z buna in continuare !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 15 Decembrie 2015
Este vorba despre sectorul bugetar sau privat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe companie pentru mamici talidae2000 talidae2000 Buna seara, imi puteti spune daca exista stipulat pe undeva ca angajatorul \\"ofera\\" viitoarei mamici un salariu mediu pe companie? M-am uitat acum in ... (vezi toată discuția)
Prima nastere copil mea culpa mea culpa buna dimineata,exista o lege in care se specifica obligatia angajatorului de a acorda o prima pentru nastera unui copil,si daca da cit este?Sau doar daca este ... (vezi toată discuția)
Ajutoare materiale acordate angajatilor deliaboaru deliaboaru Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii referitor la ajutoarele materiale acordate angajatilor. As vrea sa stiu daca sunt mentionate undeva, in legislatie, ... (vezi toată discuția)